Θέρμη: Επιτήδειοι παριστάνουν συνεργείο του δήμου -Υπόσχονται λαμπιόνια και «αδειάζουν» σπίτια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Επιτήδειοι παριστάνουν συνεργείο του δήμου -Υπόσχονται λαμπιόνια και «αδειάζουν» σπίτια


Τους εργαζόμενους του δήμου Θέρμης παριστάνουν επιτήδειοι, οι οποίοι με πρόσχημα τον… χριστουγεννιάτικο διάκοσμο επιχειρούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα δραστών περιφέρεται με όχημα και με στόχο κυρίως τους ηλικιωμένους πηγαίνουν έξω από τις περιφράξεις των κατοικιών και δηλώνουν ότι είναι συνεργεία του δήμου Θέρμης. Μάλιστα, δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι έχουν φτάσει με εντολή του δημάρχου για να στολίσουν με… χριστουγεννιάτικο διάκοσμο τις αυλές.

Έχουν ανοίξει δύο σπίτια έως τώρα

Έως τώρα έχουν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ρούχα και άλλα αντικείμενα αξίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα δύο αυτά περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα το πρωί.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Μαίρη Τζιουβάκα τόνισε ότι σήμερα το πρωί ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που κινούνται οι δράστες, ενώ κοινοποίησε μάλιστα και φωτογραφία που τους απεικονίζει την ώρα που έχουν σταθμεύσει με το όχημά τους έξω από περίφραξη κατοικίας.

«Το αυτοκίνητο τριγυρνάει στην Αγία Παρασκευή και λένε στους κατοίκους ότι τους έστειλε ο δήμαρχος και ότι ήρθαν να στολίσουν τις εισόδους ή περιφράξεις των κατοικιών. Ήδη έχουν ξεγελάσει δύο πολίτες, ενώ μετά την ενημέρωση τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στο διαδίκτυο θα αυξηθούν οι καταγγελίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Τζιουβάκα.

Πηγές του δήμου Θέρμης υπογραμμίζουν ότι τα συνεργεία στολίζουν μόνο δημόσιους χώρους των Κοινοτήτων και σε καμία περίπτωση αυλές σπιτιών ή περιφράξεις ιδιωτικών χώρων, ενώ εφιστούν την προσοχή όλων των δημοτών και ιδιαίτερα από τους ηλικιωμένους πολίτες -που όπως φαίνεται αποτελούν πρώτο τους στόχο.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σε περίπτωση που κάποιος έρθει αντιμέτωπος με τους εν λόγω δράστες να επικοινωνήσει άμεσα με το Α.Τ. Θέρμης.