Βράβευση – αναγνώριση του έργου της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βράβευση – αναγνώριση του έργου της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης



Ως αναγνώριση του σημαντικού έργου της θεωρείται η βράβευση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ).


Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης είναι ανάμεσα στις 93 εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης
τα τελευταία χρόνια δίνουν δυναμικό “παρών” κάθε φορά που η περιοχή πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο συμμετείχε μεταξύ άλλων σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, παρείχε κάλυψη και υγεινομική υποστήριξη σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του δήμου Θέρμης, πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων στην εκπαιδευτική κοινότητα πάνω σε θέματα αυτοπροστασίας, ενώ συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις αποχιονισμού, συνδράμοντας το έργο της Αντιδημαρχίας ΠολιτικήςΠροστασίας.  

  

Με αφορμή τη βράβευση των εθελοντών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές “γιατί κάνετε το δήμο μας καλύτερο. Για την αφοσίωση και την προσφορά σας, προς το δήμο και προς τους πολίτες και σας ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των πολιτών του δήμου Θέρμης”.

Αναλυτικά οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης για το 2021 ήταν οι εξής:

– Πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 62 ώρες εκπαίδευσης σε αντικείμενα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες, τη διάσωση και τη δασική πυρόσβεση. Ακόμη, ξεκίνησαν και οι εκπαιδεύσεις-ενημερώσεις σε σχολικές μονάδες για θέματα όπως προστασία από σεισμούς κ.λπ.



– Ένα σημαντικό εργαλείο της ομάδας ήταν τα τροποποιημένα τύπου pick-up Navara αυτοκίνητα που φέρουν δεξαμενή νερού 600 λίτρων και αποκτήθηκαν με σκοπό την ενίσχυση του τμήματος πυρόσβεσης. Έτσι, η ομάδα επιχείρησε σε 29 συμβάντα παρέχοντας άμεση συνδρομή στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα συμβάντα αφορούσαν πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, αγροτοδασικές και δασικές πυρκαγιές. Συνολικά, η Εθελοντική Ομάδα πραγματοποίησε περισσότερες από 1.200 ώρες πυρασφάλειας και περιπολιών στο δασικό όγκο, απασχολώντας 25 εθελοντές, κατά την αντιπυρική περίοδο.

– Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας παρείχαν υγειονομική κάλυψη στα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου για το αντρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης Ραιδεστού, Θερμαϊκού, για το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης Θερμαϊκού, το αντρικό τμήμα ποδοσφαίρου Θερμαϊκού.

Επίσης κάλυψαν με επιτυχία το πρώτο Leivadi Trail Run 2021 με 10 άτομα (παραρτήματα Θέρμης-Λειβαδίου) και 2 οχήματα.

– Παραβρέθηκαν, στα «Θέρμης Δρώμενα 2021» με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και εξοπλισμό πρώτων βοηθειών στις συναυλίες με τη Νατάσα Μποφίλιου, τους Αφους Τσαχουρίδη και τον Γιώργο Μαργαρίτης.

– Τέλος, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, παρείχαν υπηρεσίες πολιτικής προστασίας (πυρασφάλεια κ.ά.) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της γνωστής ταινίας «Αναλώσιμοι 4» που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή των Βασιλικών.