Έπιασαν δουλειά οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έπιασαν δουλειά οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘΟι «Στάσιμοι Ελεγκτές» του ΟΑΣΘ έπιασαν την Τετάρτη (01/12) δουλειά στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, με βάση τον προγραμματισμό, με στόχο την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής.


Από νωρίς το πρωί οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ βρίσκονταν στον Ανατολικό Σταθμό ΙΚΕΑ και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου, φορώντας μπουφάν και τζόκεϊ με τα διακριτικά του Οργανισμού, ζητούσαν από τους επιβάτες των λεωφορείων να επικυρώσουν το εισιτήριό τους ή να επιδείξουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ή των δικαιολογητικών δωρεάν μετακίνησης.


Μια ακόμη ομάδα «Στάσιμων Ελεγκτών», επίσης φορώντας μπουφάν και τζόκεϊ με τα διακριτικά του Οργανισμού, επιβιβάζονται στα λεωφορεία και παραμένουν σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου, ζητώντας από τους επιβάτες που επιβιβάζονται από τις ενδιάμεσες στάσεις να επικυρώσουν εισιτήριο. Παράλληλα, συνεχίζονται με μεγαλύτερη πυκνότητα οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από ελεγκτές κομίστρου με συμβατική ενδυμασία.


«Στόχος του ΟΑΣΘ δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η αύξηση των επικυρώσεων των εισιτηρίων από τους επιβάτες. Η αστική συγκοινωνία αποτελεί δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε την ορθή χρήση του» υπογράμμισε ο διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Χρήστος Χατζηγεωργίου, υπενθυμίζοντας ότι οι ελεγκτές κομίστρου διπλασιάστηκαν φθάνοντας στους 90, από 45 που ήταν τον περασμένο Αύγουστο, ενώ δημιουργήθηκε και η ομάδα των «Στάσιμων Ελεγκτών».Όλοι οι ελεγκτές κομίστρου, όχι μόνον οι νέοι αλλά και οι παλαιοί, παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια σε σχέση με τα καθήκοντά τους και τον τρόπο άσκησης αυτών, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.


Ο έλεγχος των προστίμων περνάει σταδιακά στην ψηφιακή εποχή και σταδιακά θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τη χρήση εφαρμογής σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.


Υπενθυμίζεται, ότι το πρόστιμο για τους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς κόμιστρο είναι το εξηνταπλάσιο της τιμής του κανονικού ή μειωμένου –εφόσον το δικαιούνται– εισιτηρίου, δηλαδή 54 ή 27 ευρώ. Η εξόφληση του προστίμου πρέπει να γίνεται μέσα σε 60 μέρες, ειδάλλως πενταπλασιάζεται και εισπράττεται από την αρμόδια ΔΟΥ, ως δημόσιο έσοδο.


Η πληρωμή του προστίμου γίνεται είτε επιτόπου, στον ελεγκτή κομίστρου, είτε μέσα σε 60 μέρες στο ταμείο του ΟΑΣΘ (Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, 3ος όροφος, από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι) ή, ευκολότερα, με χρήση e-banking.