Μονοκλωνικά αντισώματα – Γκάγκα: Διευρύνονται τα κριτήρια - Οδηγίες προς τους γιατρούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μονοκλωνικά αντισώματα – Γκάγκα: Διευρύνονται τα κριτήρια - Οδηγίες προς τους γιατρούς


Μιλά για διεύρυνση των κριτηρίων – Απαραίτητη προϋπόθεση να αναρτηθεί το μοριακό τεστ στο μητρώο covid - Tweet μετά την κριτική Πολάκη σε Πλεύρη για καθυστερήσεις στην χορήγησή τους σε ασθενείς που τα δικαιούνται

Τις νέες οδηγίες για τη χορήγηση μονοκλωνικών σε ασθενείς με κορωνοϊό επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.


Η υπουργός με ανάρτησή της στο Twitter σημειώνει πως τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο.

«Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid» σημειώνει χαρακτηριστικά.


Σημειώνεται πως οι ειδικοί συζήτησαν για τα μονοκλωνικά αντισώματα στην τελευταία τους συνεδρίαση και αποφάσισαν τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης για να μπορέσουν να τα λάβουν άμεσα όσο περισσότεροι ασθενείς γίνεται.

Η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα:

protothema.grΔεν υπάρχουν σχόλια