Στις φυλακές Λάρισας οι 3 προφυλακισθέντες «επικίνδυνοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στις φυλακές Λάρισας οι 3 προφυλακισθέντες «επικίνδυνοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη



Στις φυλακές Λάρισας αναμένεται να οδηγηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι, που με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις μαραθώνιες απολογίες στα Δικαστήρια Κατερίνης, για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας, την περασμένη Παρασκευή, από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Το μέτρο της προσωρινής κράτησης αποφασίστηκε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για έναν 66χρονο και δύο 41 ετών άνδρες, στους οποίους η δικογραφία καταλογίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τέλεση της αρπαγής. Ανάμεσά τους είναι ο φερόμενος ως «ενορχηστρωτής» του επεισοδίου αλλά κι εκείνοι που φαίνεται να φόρεσαν τις χειροπέδες στον διευθυντή πριν τον μεταφέρουν διά της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Σε ό,τι αφορά στους οκτώ συγκατηγορούμενούς τους, ανάμεσά τους δύο γυναίκες αλλά και ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τους εξής περιοριστικούς όρους: εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Επιπλέον σε δύο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Νέα σύσκεψη συγκαλεί σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα εξεταστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των διαστάσεων παράνομων και παραβατικών δράσεων και πράξεων και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτού που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας.

Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας.