Ανασκόπηση 2021: Οι κορυφαίες αθλητικές στιγμές μέσα από τον φωτογραφικό φακό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανασκόπηση 2021: Οι κορυφαίες αθλητικές στιγμές μέσα από τον φωτογραφικό φακό


Ο κορονοϊός έκανε το 2021 μια άκρως «γεμάτη» χρονιά όσον αφορά τον αθλητισμό, καθώς τόσο το Euro 2020, όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο λόγο, το γεγονός της χρονιάς δεν ήταν κάποια επιτυχία, αλλά κάτι που μέχρι πριν δύο χρόνια θεωρούσαμε δεδομένο! Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα…

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν δίχως θεατές, κάτι πολύ δυσάρεστο. Ευτυχώς, δεν έγινε το ίδιο με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου σε κάποιες περιπτώσεις η πληρότητα έφτασε ακόμα και στο 100%.

Στην Ελλάδα, η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου και δύο ημέρες αργότερα ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Νέφτσι Μπακού. Αυτός ήταν κι ο πρώτος αγώνας με κόσμο στη χώρα μας, μετά την έναρξη της πανδημίας.

Γενικότερα, μέχρι την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» η εικόνα των γηπέδων θύμιζε κάτι από τα… παλιά. Πλέον, όμως, ήδη κάποιες χώρες άρχισαν να κλείνουν τα γήπεδα (βλ. Ολλανδία) ή να μειώνουν το ποσοστό πληρότητας (βλ. Γερμανία), ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Σπουδαίες ελληνικές επιτυχίες!

Από εκεί και πέρα, οι αθλητές μας κατάφεραν να μας κάνουν για ακόμη μια φορά περήφανους υψώνοντας την ελληνική σημαία ψηλά! Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής στο ΝΒΑ, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του MVP στους τελικούς, μέχρι όλα τα παιδιά που πάλεψαν με τα «γαλανόλευκα» στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αξιοσημείωτη είναι φυσικά η επιστροφή του Rally Acropolis, αλλά και το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό Grand Slam.

Δείτε τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές του 2021, μέσα από τον φωτογραφικό φακό…


newsbomb.gr