Στις 17:00 το απόγευμα οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα κατά του Κορονοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στις 17:00 το απόγευμα οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα κατά του Κορονοϊού


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα τα οποία ενδέχεται να κινηθούν σε τρεις άξονες, τη νυχτερινή διασκέδαση, την τηλεργασία και το αν θα διεξάγονται οι αθλητικοί αγώνες στα γήπεδα με ή χωρίς θεατές, προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα της Όμικρον που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ώστε να αποτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην εκπνοή του 2021.

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί είναι αυτοί που θα υποδείξουν ποια μέτρα είναι απαραίτητα

Οι ειδικοί είναι αυτοί που θα υποδείξουν ποια μέτρα είναι απαραίτητα καθώς και τον χρόνο λήψης, επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τους με την πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί ληφθούν μετά την Πρωτοχρονιά, η κυβέρνηση αναμένει τις υποδείξεις, έτσι ώστε να φρενάρει την εξάπλωση της Όμικρον και να δοθούν δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες. Παράλληλα, επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι τα εμβόλια και για την Ο είναι απαραίτητα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον».

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που είναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Την ίδια στιγμή όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είμαστε σε μία φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις ΜΕΘ κάτι που μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνες μας απέναντι στη μετάλλαξη».