Δωρεάν ταινίες στο YouTube: 5 κανάλια για να τσεκάρεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν ταινίες στο YouTube: 5 κανάλια για να τσεκάρεις


Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μία αντίστοιχη κατάσταση. Μετά από μία δύσκολη ημέρα στην δουλεία ή τη σχολή θέλουμε απλώς να κάτσουμε μπροστά στην οθόνη μας και δούμε μία ταινία. Οι επιλογές μας αμέτρητες. 

Ανάμεσα στις streaning πλαταφμόρμες, από Netflix μέχρι HBO Max το περιεχόμενο είναι χαοτικό. Και καθώς το ποντίκι ή το δάχτυλο φτάνει στο YouTube για προτάσεις σε κάθε πλαταφόρμα ξεχωριστά, η ώρα έχει περάσει και βρισκόμαστε στο δέκατο βίντεο με μία κοπέλα να καλωπίζει σκύλους. Συμβαίνει και στους καλύτερους από εμάς. Τι και αν μπορούσαμε να περάσουμε τα δύο πρώτα βήματα και να παρακολουθήσουμε δωρεάν ταινίες, απευεθείας στο YouTube;

Ακολουθούν 5 επιλογές από κανάλια με δωρεάν μεγάλου μήκους ταινίες για όλα τα γούστα. Από περιπέτειες και δράματα μέχρι και το διαχρονικό Γουέστερν, υπάρχει κάτι για όλους

1. Timeless Classic Movies

Ο τίτλος του καναλιού τα λέει όλα. Κλασικές, κυρίως ασπρόμαυρες ταινίες από την χρυσή εποχή του Χόλυγουντ. Με περισσότερες από 150, μεγάλου μήκους φιλμ είναι σίγουρο πως υπάρχει μία ταινία για όλα τα γούστα. Τα φιλμ νουαρ, τα δράματα και τις ταινίες τρόμου καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αρκετές κωμωδίες και επιστημονικής φαντασίας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Με μερικά backup κανάλια όπως το “Timeless Film Noir Movies” και το”TCMovies”, πρόκειται για έναν κατάλογο με αμέτρητες δωρεάν ταινίες.

Μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίζουν είναι το The General 1925 του Buster Keaton και η κλασική σειρά ταινιών Dick Tracy με τον ομώνυμο χαρακτήρα.

Το κανάλι: https://www.youtube.com/c/TimelessClassicMovie/featured


2. Maverick Movies

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση καναλιού στο YouTube, καθώς πρόκειται για το επίσημο κανάλι της εταιρίας διανομής Maverick Entertainment Group. Στην περιγραφή της διαβάζουμε: “Καλωσήλθατε στο κανάλι Maverick Movies, την online ψηφιακή μάρκα του Maverick Entertainment Group, μίας ανεξάρτητης εταιρίας διανομής με ειδίκευση στην παραγωγή ταινιών εξειδικευμένου είδους. 

Οι ταινίες της Maverick βρίσκονται σε καταστήματα, online, και στριμάρουν σε κινητά και έξυπνες τηλεοράσεις. Από την ίδρυση της το 1997. η Maverick παράγει ανεξάρτητο κινηματογράφο για το κοινό τα τελευταία 24 χρόνια.” Και σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρίας έχει υπό τον έλεγχο της την μεγαλύτερη φιλμογραφία Αφροαμερικανικών ταινιών.

Ανεξάρτητος κινηματογράφος από την μία, δωρεάν διαθέσιμος στο YouTube από την άλλη, μαρτυρούν το είδος ταινιών που προσφέρει το κανάλι. Από φθηνά μελοδράματα μέχρι exploitation ταινίες τρόμου βασισμένες σε μεγαλύτερα franchises, ίσως βρείτε το επόμενο guilty pleasure σας μέσα σε αυτές τις δωρεάν ταινίες.

Το κανάλι: https://www.youtube.com/channel/UC2u3R3pjOiPZu4LtTlKkxdw

3. Grjngo – Westsern Movies

Σε κάτι εντελώς διαφορετικό, το Grjngo έχει μία αξιοσημείωτη συλλογή Western διαθέσιμη δωρεάν στο κανάλι της. Από spaghetti western, μέχρι τα κλασικά αριστουργήματα του Ford και του Hawks, πραγματικά τα έχει όλα. Με συχνά uploads μέχρι και σήμερα και παραπάνω από 300(!) western μεγάλου μήκους, είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Μερικές από τις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι το Stagecoach 1939 του John Ford με τον John Wayne και το Ride in the Whirlwind 1966, με έναν νέο και άπειρο Jack Nicholson.

Το Grjngo μαζί με τις επόμενες δύο επιλογές μας είναι κανάλια-μέλη του “amogo-networx.com” και του triasmediagroup, εταιριών που ειδικεύονται στις δωρεάν ταινίες στο YouTube με διαφημίσεις.

Το κανάλι: https://www.youtube.com/c/GrjngoWesternMovies

4. Bjgtjme – Free Movies

Το δεύτερο κανάλι-μέλος του triasmediagroup , το bjgtjme περιέχει πιο πρόσφατες ταινίες όλων των ειδών. Με ταινίες όλων των ειδών και μερικά σχετικά μεγάλα ονόματα, όπως ο Cuba Gooding Jr. να συμμετέχουν καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ταινίες όπως το Fast and Frantic, Bad Cop και Mexican Gangster να σας προετοιμάζουν.

Το κανάλι: https://www.youtube.com/c/BjgtjmeFreeMovies/videos?view=0&sort=p&flow=grid

5. Artflix – Movie Classics

Η “αγία τριάδα” των δωρεάν ταινιών ολοκληρώνεται με αυτό το περιέργως οικείο σε εμάς όνομα. Ειδίκευση του καναλιού όπως φανερώνει και ο τίτλος είναι οι κλασικές και arthouse ταινίες. Με συνεχή και καθημερινά uploads, η φιλμογραφία του ανανεώνεται συνεχώς. Πρόσφατα ανέβηκε το εξαιρετικό φιλμ Το κόκκινο μπαλόνι 1956 του Albert Lamorisse, ένα φιλμ ιδιαιτέρως αγαπητό στο σινεφίλ κοινό.

Το κανάλι: https://www.youtube.com/c/ARTFLIXMovieClassics



maxmag.gr