Χαλκιδική: To Νεοχώρι του Δ. Αριστοτέλη προσελκύει το National Geographic - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαλκιδική: To Νεοχώρι του Δ. Αριστοτέλη προσελκύει το National Geographic

Για την τοπική κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις του Νεοχωρίου και της βόρειας Χαλκιδικής γενικά, επισκέπτεται το χωριό του δήμου Αριστοτέλη, ομάδα του National Geographic. 

Το περιοδικό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τοπική κουζίνα, την ελατοκαλλιέργεια και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής γενικότερα. Η ομάδα των δημοσιογράφων θα ξεναγηθείς το χωριό στο μεσημέρι του Σαββάτου και θα διαμείνει σε τοπικό ξενώνα. Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου καλεί όποια κυρία μέλος του Συλλόγου επιθυμεί, να το δηλώσει και να συνδράμει στη δράση φιλοξενίας.

Εκτιμάται ότι στην εκδήλωση θα βρίσκονται περίπου 30 άτομα από τον Σύλλογο Γυναικών και τη δημοσιογραφική ομάδα. Για τους φιλοξενούμενους ετοιμάζεται ένα ιδιαίτερο μέρος εντός του ξενώνα όπου θα διαμείνουν, μέσα στα έλατα και με φυσικό «σκηνικό», τα τραπέζια και τις καρέκλες να πλαισιώνουν το περιβάλλον και να εναρμονίζονται με αυτό. 


Το χορευτικό τμήμα των Γυναικών θα φοράει παραδοσιακές στολές, ενώ όλα τα εδέσματα θα γίνουν με τοπικά προϊόντα, αγροτικά και κτηνοτροφικά. Κάποιες από τις γεύσεις που θα δοκιμάσουν οι ξένοι καλεσμένοι είναι: χοιρινό με λουβίδια (παραδοσιακό τοπικό φασόλι), παραδοσιακά λουκάνικα, καρυδόπιτα, κεφτεδάκια, παραδοσιακή πατατοσαλάτα, σαλάτες πράσινες και λάχανο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. ­­­­