Πόσα χρήματα θα είχατε σήμερα αν επενδύατε στην Tesla πριν από ένα, πέντε ή δέκα χρόνια; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόσα χρήματα θα είχατε σήμερα αν επενδύατε στην Tesla πριν από ένα, πέντε ή δέκα χρόνια;

 

Η εκρηκτική ανοδική πορεία της μετοχής της Τesla δύσκολα μπορεί να ανακοπεί - Μέσα σε μια δεκαετία, η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε από 5,74 δολάρια σε 1.229 δολάρια.
Η μετοχή της Tesla διανύει έναν από τους πιο επιτυχημένους μήνες στην ιστορίας της. Παρά τη σύγχυση που προκλήθηκε αναφορικά με το εάν η Hertz υπέγραψε πράγματι, συμφωνία με την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία για την αγορά 100.000 οχημάτων, η εταιρεία του Έλον Μασκ, είχε το μεγαλύτερο κέρδος 12ημέρου στην ιστορία των κεφαλαιαγορών.

Oι μετοχές της Tesla καταγράφουν μία ξέφρενη ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Από τις αρχές Οκτωβρίου, συγκεκριμένα, αυξήθηκαν περισσότερο από 50%. Συγχρόνως, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.


Πόσα χρήματα θα είχατε κερδίσει;

Σύμφωνα με το CNBC, αν είχατε επενδύσει στην Tesla τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η αξία της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας υπολογιζόταν σε κάτι περισσότερο από 400 δολάρια, σήμερα, θα είχατε σχεδόν τριπλασιάσει τα χρήματά σας. Μια επένδυση δηλαδή, 1.000 δολαρίων στις 2 Νοεμβρίου 2020, θα αξίζει περίπου 2.940 δολάρια σήμερα και θα είχε απόδοση 194%,

Αν μάλιστα, κάποιος είχε επενδύσει μερικά χρόνια νωρίτερα στην Tesla, το κέρδος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Πριν από πέντε χρόνια, στις 2 Νοεμβρίου 2016, η Tesla διαπραγματευόταν περίπου στα 38 δολάρια ανά μετοχή. Μια επένδυση 1.000 δολαρίων εκείνη την εποχή, μέχρι το πρωί της Τετάρτης, θα άξιζε δηλαδή, περίπου 31.286 δολάρια έχοντας καταγράψει μια αύξηση της τάξεως του 3.025%!

Με την ίδια λογική, σύμφωνα με το CNBC, μια επένδυση 1.000 δολαρίων στην Tesla τον Νοέμβριο του 2011, θα σας απέφερε κέρδος που θα άγγιζε τα 204.000 δολάρια αφού η τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσα σε μια δεκαετία αυξήθηκε από 5,74 δολάρια σε 1.229 δολάρια. Αυτή θα ήταν μια επένδυση με απόδοση μεγαλύτερη από 21.000%.