Από την Παρασκευή η τρίτη δόση του εμβολίου και με Moderna - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Από την Παρασκευή η τρίτη δόση του εμβολίου και με Moderna


Από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το εμβόλιο της Moderna θα είναι διαθέσιμο για την αναμνηστική τρίτη δόση, όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό.

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος σημείωσε ότι η δόση που θα χορηγείται θα είναι η μισή από τη δόση που γινόταν στον αρχικό εμβολιασμό.

Υπενθυμίζουμε πως η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου άνοιξε την περασμένη Παρασκευή.

«Αποτρέψαμε 8.500 θανάτους από τον εμβολιασμό»

Πιο σύνθετο έχει γίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid-19 με την πάροδο του χρόνου και το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά και ας ελπίσουμε ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Ειδική αναφορά έκανε, για άλλη μια φορά, στις έγκυες, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, αντίθετα αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους.

Είπε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο. Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια