Meta και Microsoft ανακοινώνουν συνεργασία για την ενοποίηση των Workplace και Teams - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Meta και Microsoft ανακοινώνουν συνεργασία για την ενοποίηση των Workplace και Teams

Η Meta, η προηγουμένως γνωστή ως Facebook, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια συνεργασία με τη Microsoft που θα επιτρέψει στους πελάτες να ενσωματώσουν το λογισμικό της Workplace της Meta με αυτό της Teams της Microsoft.

Η ενοποίηση παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στο περιεχόμενο του Workplace μέσα από την εφαρμογή της Teams. Αντίστοιχα, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τις βιντεοσυσκέψεις της Teams στην εφαρμογή Workplace.


Αυτή η ενοποίηση είχε ζητηθεί από πελάτες, όπως η Vodafone και η Accenture, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της Workplace, Ujjwal Singh.


Η συνεργασία θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επωφελής για τη Meta. Η υπηρεσία Workplace υστερεί δραστικά έναντι των ανταγωνιστών της όσον αφορά τους χρήστες, αναφέρει το δημοσίευμα.


Η Workplace ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έφτασε τους 7 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η Teams έχει πλέον 250 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Η Slack, που ανήκει στη Salesforce, δεν ανακοινώνει πλέον τα στοιχεία για χρήστες αλλά η εταιρεία είχε αναφέρει ότι είχε 12 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά τον Σεπτέμβριο του 2019, την τελευταία φορά που ανακοίνωσε σχετικό στατιστικό στοιχείο. Ο αριθμός των επί πληρωμή πελατών στη Slack αυξήθηκε σχεδόν 39% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2021 στους 169.000.

Εκτός από το Teams, η Microsoft προσφέρει επίσης το Yammer, που ανταγωνίζεται πιο άμεσα την Workplace της Meta. Τον Αύγουστο, η Microsoft ανέφερε ότι η χρήση του Yammer είχε διπλασιαστεί σε ετήσια βάση, με "δεκάδες εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες".

Αν και το Workplace έχει συγχωνευτεί με τα Microsoft Office 365, SharePoint, Azure Active Directory, OneDrive και τώρα την Teams, δεν υπάρχει ενοποίηση με το Yammer, σημείωσε ο Singh.