Google Flights: Η νέα υπηρεσία που προειδοποιεί για τις τιμές των πτήσεων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Google Flights: Η νέα υπηρεσία που προειδοποιεί για τις τιμές των πτήσεων



Την παρακολούθηση των τιμών των πτήσεων σε όλο τον κόσμο, με ένα απλό κλικ, επιτρέπει η πρόσφατη λειτουργία της Google Flights.

Ειδικότερα, κάθε φορά που οι τιμές αλλάζουν, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, οι χρήστες ειδοποιούνται ώστε να ξέρουν πώς να κινηθούν στα ταξίδια που θέλουν να προγραμματίσουν.

Μέχρι πρόσφατα, όταν ο χρήστης πρόσθετε μια ειδοποίηση, αφορούσε σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Όμως σήμερα υπάρχει η ευελιξία προς όφελος του επιβάτη, αφού μπορεί να ορίσει πολλαπλές ειδοποιήσεις για διαφορετικές ημερομηνίες.

Εάν ο ταξιδιώτης αναζητά ένα ταξίδι σε έναν συγκεκριμένο μήνα, μπορεί να επιλέξει στις ρυθμίσεις «οποιεσδήποτε ημερομηνίες» στην παρακολούθηση τιμών και η Google θα παρακολουθεί όχι μόνο τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ήδη αναζητούνται, αλλά οτιδήποτε παρόμοιο εντός του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν η πρώτη αναζήτηση αποφέρει υψηλές τιμές, αναδύεται ένα μικρό παράθυρο που δίνει τη δυνατότητα χρήσης του πλέγματος ημερομηνιών, ώστε να μπορεί ο ταξιδιώτης να επιλέξει οικονομικότερους συνδυασμούς πτήσεων.



Χρήση του προγράμματος παρακολούθησης «Any Date»

Εάν ο επιβάτης αναζητά ένα ταξίδι 5-6 ημερών τον Απρίλιο για παράδειγμα, η Google δεν θα τον ειδοποιεί για τις δεκαπενθήμερες ευκαιρίες του Δεκεμβρίου.

Μετά από κάποιες δοκιμές, είναι αρκετά σαφές ότι η τεχνητή νοημοσύνη της Google παίρνει στην ουσία αυτό που αναζητά ο ταξιδιώτης και ειδοποιεί μόνο για τις τιμές που πλησιάζουν στο ερώτημα αναζήτησης. 

Άρα η αναζήτηση ενός ταξιδιού 6 ημερών τον Απρίλιο, θα παρουσιάσει πιθανώς επιλογές για ταξίδια παρόμοιας διάρκειας μέσα στον μήνα της αναζήτησης, αλλά μπορεί και να προσφέρει αποτελέσματα για τα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Μαΐου. Το μόνο ίσως μειονέκτημα, αν και φαίνεται να είναι προσωρινό, είναι ότι το νέο φίλτρο «οποιαδήποτε ημερομηνία» δεν λειτουργεί για business class ή πρώτη θέση, για τις οποίες ο χρήστης πρέπει να ορίσει πολλαπλές ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πάντως, ως δωρεάν υπηρεσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, η νέα λειτουργία Google Flights είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη για το επιβατικό κοινό.

Pixabay