Πώς μεταμορφώνει ο όμιλος Fais την Αγορά Μοδιάνο – Δείτε πώς θα είναι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς μεταμορφώνει ο όμιλος Fais την Αγορά Μοδιάνο – Δείτε πώς θα είναι



Το έργο θα είναι έτοιμο εντός του 2022, θα διαθέτει περί τα 80 καταστήματα (από τα 114 που διέθετε παλιά) και θα συνδυάζει το κατεργασμένο και το ακατέργαστο τρόφιμο.
Προς το τέλος της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού του 2022 αναμένεται πιθανότατα να ανοίξει τις πύλες της η ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο, από τον όμιλο του Σάμι Φάις, μία πενταετία και πλέον μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, οπότε και ο όμιλος απέκτησε το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου.

Ο όμιλος Fais μάλιστα έδωσε το «παρών» το περασμένο Σαββατοκύριακο στην 36η Philoxenia που ολοκληρώθηκε εχθές 14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ακριβώς της στρατηγικής εισόδου του στον τομέα της φιλοξενίας αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξής του στους τομείς της εστίασης και της γαστρονομίας. 

Οι δύο πιο πρόσφατες προσθήκες στο τμήμα του ομίλου που αφορά τους κλάδους Φιλοξενίας και Γαστρονομίας (Hospitality & Gastronomy Division) είναι πέραν του project της Αγοράς Μοδιάνο και η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5* Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη.

Σημειωτέον ότι ειδικά όσον αφορά στην Αγορά Μοδιάνο, φιλοδοξία του ομίλου Fais είναι να συνδράμει στο κομμάτι της δημιουργίας νέων εμπειριών στη συμπρωτεύουσα, μέσω της αποκατάστασης του μνημείου με ιστορία ενός αιώνα το οποίο θα επανέλθει λειτουργικά στην πόλη όπως ήταν στην αρχική του μορφή. Σύμφωνα με τον group project director του Fais Group, κ. Τηλέμαχο Στυλιανό, το πολυαναμενόμενο έργο θα είναι έτοιμο εντός του 2022, θα διαθέτει περί τα 80 καταστήματα (από τα 114 που διέθετε παλιά) και θα συνδυάζει το κατεργασμένο και το ακατέργαστο τρόφιμο, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να αγοράσει τρόφιμα, αλλά και να τα γευτεί. 

Το ενδιαφέρον από υποψήφιους χρήστες είναι πολύ μεγάλο αν ληφθεί υπόψη ότι περί τις 240 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα, στο πλαίσιο της περιόδου εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να στεγαστούν στην Αγορά.





Όπως αναφέρουν οι επιτελείς του project, η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά της Πόλης», θα αποτελέσει όχι μόνο μία απλή σκεπαστή αγορά, αλλά και χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης και επικοινωνίας, που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης, αφού θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων. «Πρόκειται για ένα food market concept νέας γενιάς που θα συνδυάζει σύγχρονα καταστήματα με λαχανικά, κρέατα και αλιευτικά είδη από ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς, μαζί με μια ποικιλία από ιδέες για έτοιμα γεύματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Το σημαντικό αυτό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να μπει στη νέα της εποχή, σε μια σημαντική χρονιά γι’ αυτήν, καθώς το 2022 κλείνουν τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της (το έργο ολοκληρώθηκε τότε το 1925). Στόχος της, να αποτελέσει και πάλι την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν χώρο κοινωνικής συναναστροφής, πολιτισμού, γαστρονομίας και εκδηλώσεων». Η Αγορά Μοδιάνο είναι το πρώτο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα που ανακατασκευάστηκε και παραδίδεται για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της. Ολοζώντανο ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, τον Έλι Μοδιάνο, το 1922.



Στα νέα στοιχεία του έργου είναι το ξύλινο πατάρι που θα λειτουργήσει συνδετικά με τους δύο παραδοσιακούς εξώστες, αποτελώντας χώρο συνάθροισης για τους επισκέπτες. Ο όμιλος Fais στέκεται ιδιαίτερα και στα ‘’πράσινα’’ χαρακτηριστικά του έργου, δεδομένου ότι η επιλεκτική διάθεση και διαχείριση αποβλήτων θα γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ θα προωθούνται οι πράσινες συνήθειες, όπως η χρήση πάνινων τσαντών για τις αγορές, αντί για πλαστικές σακούλες.

    newmoney.gr