Αγιά Σοφιά: Βρέθηκαν έγγραφα μέσα σε κρύπτη - Τί αναφέρουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αγιά Σοφιά: Βρέθηκαν έγγραφα μέσα σε κρύπτη - Τί αναφέρουν


Τις πρώτες εκτιμήσεις για τα έγγραφα που βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη στην Αγιά Σοφιά, έκανε ο ιστορικός τέχνης Selcuk Eracun. Τα ευρήματα βρίσκονται στην κατοχή της Αστυνομίας, ενώ ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας θα εξεταστούν από την Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ιστορικά κειμήλια. 

«Τα έγγραφα δεν είναι γραμμένα στα εβραϊκά, όπως είχε γραφτεί αρχικά», ανέφερε ο Selcuk Eracun, μιλώντας στο CNN Turk, ενώ πρόσθεσε ότι «το ένα είναι γραμμένο στα ρουμανικά και ένα άλλο είναι γραμμένο με ρουνική γραφή».

«Κάποια έγγραφα περιέχουν ευχές. Το άτομο που έγραψε στα ρουμανικά, εύχεται καλή τύχη για την οικογένειά του. Επίσης γράφει για το όνειρό του να ζήσει στην Αμερική» ανέφερε. Και συνέχισε: «Το άλλο περιέχει γραφή παρόμοια με το ρουνικό αλφάβητο, που χρησιμοποιείται στη Σκανδιναβία».

«Δεν είναι πολύ παλιά τα έγγραφα. Όσοι πηγαίνουν στην Αγιά Σοφιά για να προσευχηθούν, γράφουν ευχές και τις αφήνουν», συμπλήρωσε ο ιστορικός τέχνης. «Δεν είναι ασυνήθιστο να βρεθούν έγγραφα σε κρύπτες στους τοίχους, καθώς τα μάρμαρα πέφτουν συχνά», κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια