Η Κοινότητα Λειβαδίου ενημερώνει τους κατοίκους για το τηλεοπτικό σήμα της περιοχης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Κοινότητα Λειβαδίου ενημερώνει τους κατοίκους για το τηλεοπτικό σήμα της περιοχης



//ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Άνοιξε το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την 1η Νοεμβρίου 2021, με το οποίο μέσω Cosmote και Digea θα αποκτήσουν τα νοικοκυριά των λεγόμενων «λευκών ζωνών» δωρεάν τηλεοπτικό σήμα για να παρακολουθούν το πρόγραμμα των ελληνικών καναλιών. 

Το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ύψους 30,87 εκατ. ευρώ έχει διάρκεια μέχρι το 2028, και παρέχει τη δυνατότητα επιδότησης 150 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, και δίνεται επίσης 8ετης εγγύηση.

Το κόστος της οκταετούς επιδότησης θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΕΤΤ. 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, υποχρεούνται να παρέχουν τα προγράμματά τους δωρεάν σε όσους παρόχους μετέχουν στο πρόγραμμα της καθολικής κάλυψης.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει στο gov.gr για τους ενδιαφερόμενους που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα τηλεοπτικά προγράμματα των ελληνικών σταθμών, με την αίτηση να υποβάλλεται για 15 ημερολογιακές ημέρες ανά τετράμηνο,. 

Η δεύτερη προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2021.
Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο μέσω σχετικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, gov.gr, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π.


ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΟΥ
Πρόεδρος της Κοινότητας
56007 Λειβάδι
Τηλ. 2396061336 / 6977824393
E-mail: livadi@thermi.gov.gr / goudiras@gmail.com
Λειβάδι, 2 Νοεμβρίου 2021