Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Η εφημερίδα του Δήμου να δώσει βήμα δημιουργικής συμμετοχής και στις παρατάξεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Η εφημερίδα του Δήμου να δώσει βήμα δημιουργικής συμμετοχής και στις παρατάξεις


//Ανακοίνωση

Φίλες και φίλοι,
Για λόγους που θα αναδείξουμε στη συνέχεια με κείμενά μας, θα ασχοληθούμε δημιουργικά με τη Μηνιαία Εφημερίδα της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. -διάβαζε του Δήμου- «Θέρμης Δρώμενα», του εντύπου που εκδίδεται με χρήματα των ταμείων του Δήμου και επομένως έχει κόστος για τους δημότες-κατοίκους.

Ως δημοτική παράταξη μας δόθηκε χώρος να δημοσιεύουμε στο έντυπο …. λέξεις, ενώ συμμετέχουμε και στη Συντακτική Επιτροπή. Δηλώνουμε δε ότι συμμετέχουμε επειδή πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας πλατφόρμας - ενός μέσου/τρόπου αμφίδρομης ενημέρωσης – επικοινωνίας .

Ωστόσο η Συντακτική Επιτροπή λειτουργεί υποτυπωδώς και με τη συμμετοχή μας άτυπα συναινούμε στην έκδοση της «εφημερίδας» αλλά ήρθε και ωρίμασε με το παραπάνω ο καιρός όπου συνειδητοποιήσαμε πως εάν η «μηνιαία» «εφημερίδα» της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ - δηλαδή του Δήμου Θέρμης- δεν βρει το θάρρος να αλλάξει, σύντομα και με ταπεινωτικό τρόπο θα καταλήξει ως μέσο που κοστίζει ακριβά σε σχέση με τα ελάχιστα που αποδίδει για το δημότη που πληρώνει το κόστος του -αν δεν έχει ήδη καταλήξει- στο νεκροταφείο των media, μαζί με τα ταμ-ταμ και τις δισκέτες 5&1/4 ιντσών που χρησιμοποιούνταν μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Πέρα από όσα άλλα, είναι απαραίτητο να δώσει η εφημερίδα στις σελίδες της την ευκαιρία, τόπο, χώρο και τρόπο έκφρασης ουσιαστικής, δημιουργικής συμμετοχής και στις παρατάξεις αλλά και στους δημότες - στο κοινό της.

Να αναδειχθούν συμφωνίες, διαφωνίες και προπαντός προτάσεις, αν θέλει να έχει κοινό και να μην αποτελεί διαχρονικά μέσο προπαγάνδας ενός προσώπου που εκφράζει ένα βαθιά ριζωμένο σύστημα!

Η δυναμική που πηγάζει από τη συνύπαρξη -στις ίδιες σελίδες- του οικείου «εμείς» και του κακού «οι άλλοι», αποτελεί από μόνη της μια συνεχή αναδιαπραγμάτευση της συνέργειας των μελών της κοινωνίας και εντελώς φυσιολογικά της διαφοροποίησης που αναζωογονεί τις κοινωνίες. Η μονολιθικότητα οδηγεί στο θάνατο. Η συνέχεια προϋποθέτει την αλλαγή κι η αλλαγή εγγυάται τη βελτιωμένη συνέχεια!

Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης


Δεν υπάρχουν σχόλια