Η ΕΛ.ΑΣ. στο κυνήγι “των κλεφτών του χαλκού” (και όχι μόνο) στο Δήμο Θέρμης - 4 Περιπτώσεις εξιχνιάσεων στη περιοχή μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ΕΛ.ΑΣ. στο κυνήγι “των κλεφτών του χαλκού” (και όχι μόνο) στο Δήμο Θέρμης - 4 Περιπτώσεις εξιχνιάσεων στη περιοχή μας



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δεκατεσσάρων 14 συνολικά ατόμων.
Αναλυτικότερα αυτές αφορούν τις εξής περιπτώσεις:

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης και ύστερα από αναλυτική και πολύμηνη έρευνα εξιχνιάσθηκε μια σειρά υποθέσεων.

👉  Αναλυτικότερα, έγιναν δικογραφίες σε βάρος 6 ατόμων με τις οποίες βρέθηκαν οι δράστες πέντε διαφορετικών περιπτώσεων κλοπών όπως μια κλοπή κάρτας τραπέζης, με την οποία δράστης έκανε ανέπαφες συναλλαγές, μια διάρρηξη ΙΧΕ αυτ/του, μια κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης και δυο διαρρήξεις σε αποθήκες από τις οποίες αποκόμισαν κλοπιμαία και χρηματικά ποσά συνολικής αξίας 2500€.

👉  Δικογραφία επίσης έγινε σε βάρος δυο γυναικών οι οποίες έκαναν με την μέθοδο του εναγκαλισμού δυο κλοπές σε βάρος ισάριθμων γυναικών, αφαιρώντας από τον λαιμό των παθόντων (2) χρυσές αλυσίδες με χρυσό σταυρό.

👉 Εξιχνιάσθηκε επίσης η ιδιαίτερα σοβαρή από κοινωνικής άποψης, διάρρηξη - κλοπή και οι προκληθέντες φθορές - καταστροφές, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Θέρμης την 20/21-04-2021 και σχηματίσθηκε  δικογραφία σε βάρος ένός ημεδαπού δράστη ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφου προηγουμένως αφαίρεσαν ένα όχημα προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στην πράξη τους, στη συνεχεία μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού όπου αρχικά αφαίρεσαν από μετασχηματιστή του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. που βρίσκεται στο σημείο εξωτερικά, χάλινα καλώδια αξίας 7.000)ευρώ και στη συνέχεια, από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων του Βιολογικού το σύνολο των χάλκινων καλωδιώσεων, αξίας (5.000) ευρώ,προκαλώντας ταυτόχρονα ανυπολόγιστες καταστροφές και φθορές στους χώρους των εγκαταστάσεων.

👉 Τελος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών δραστών, οι οποίοι ευθύνονται για την υπεξαίρεση τεσσάρων οχημάτων από εταιρείες ενοικιάσεων τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν ως οχήματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. 

Τα οχήματα στο σύνολο τους δεν τα επέστρεφαν μέσα στις νόμιμες προθεσμιας και εν συνεχεία αυτά βρέθηκαν είτε γεμάτα με παράτυπους μετανάστες (έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον μια περίπτωση), είτε εγκαταλελειμμένα σε σημεία κοντά σε δρομολόγια διέλευσης - διακινητών παράτυπων μεταναστών.


*εικόνα αρχείου