Εξαρθρώθηκε σπείρα που «στόχευε» αυτοκίνητα, ΑΤΜ, φαρμακεία. Είχαν κλέψει και αυτοκίνητα από Θέρμη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «στόχευε» αυτοκίνητα, ΑΤΜ, φαρμακεία. Είχαν κλέψει και αυτοκίνητα από Θέρμη


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας συμμορία, τα μέλη της οποίας από τον Ιούνιο του 2021 έως και την περασμένη Τετάρτη (10 Νοεμβρίου) είχαν διαπράξει συνολικά 13 κλοπές στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχαν διαπράξει απόπειρα διάρρηξης ATM, 11 κλοπές αυτοκινήτων ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτιο από φαρμακείο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, το οποίο διέθετε ποσό 9.000 ευρώ.

Η δράση της συμμορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν τους τελευταίους έξι μήνες:

  • απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ στην Επανωμή Θεσσαλονίκης με ιμάντες στις 09/06/2021
  • αφαίρεση χρηματοκιβώτιου με 9000 Ευρώ από διαρρηξη φαρμακείου στη Μενεμένη στις 26/09/2021
  • 11 κλοπές ΙΧ αυτοκινήτων από τις περιοχές ΕυόσμουΤούμπαςΘέρμηςΜενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα για διαρρήξεις ή τα πουλούσαν για λαθροδιακίνηση

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα έβαζαν σε υπαίθρια δημόσια πάρκινγκ της πόλης για να δουν εάν τα βρουν οι ιδιοκτήτες τους με τυχόν GPS.  Χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα αυτά είτε για τις διαρρήξεις είτε τα πουλούσαν σε έτερους αλλοδαπούς που τα χρησιμοποιούσαν για λαθροδιακινήσεις.

Από τα 11 κλεμμένα, τα 9 βρέθηκαν από Αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ τα 2 κατασχέθηκαν από υπηρεσίες Αλλοδαπών για έτερες υποθέσεις λαθροδιακίνησης στην Εορδαία και στην Παιανία.

Πώς συνελήφθησαν οι δράστες

Οι 2 δράστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου ενώ κατελήφθησαν να προσπαθούσαν να κλέψουν ΙΧΦ στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που διέπραξε η ΕΛΑΣ στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στη συχνότητα της Αστυνομίας, κινητά τηλέφωνα και αντικλείδια αυτοκινήτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια