Χαλβάς με σιμιγδάλι και αμύγδαλα
Γλυκός, σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Ας δούμε πώς θα τον πετύχετε:
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
- ¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- κανέλα
- μερικά άσπρα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.
- Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
- Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.
- Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα.
- Πασπαλίστε τον με κανέλα.