Χαλβάς με σιμιγδάλι και αμύγδαλα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαλβάς με σιμιγδάλι και αμύγδαλα



Γλυκός, σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Ας δούμε πώς θα τον πετύχετε:
ΥΛΙΚΑ
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • κανέλα
  • μερικά άσπρα αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.
  • Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
  • Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.
  • Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα.
  • Πασπαλίστε τον με κανέλα.