Συνεργασία του δ.Θέρμης με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας - Εκδηλώσεις στο Φραγμα Θέρμης και στα Βασιλικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνεργασία του δ.Θέρμης με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας - Εκδηλώσεις στο Φραγμα Θέρμης και στα Βασιλικά


Συνάντηση με την πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκονίου είχε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. 
Αντικείμενό της ήταν η αναζήτηση και υλοποίηση κοινών δράσεων στον τομέα του Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση σε πρώτη φάση δύο συγκεκριμένων εκδηλώσεων στην περιοχή του δήμου Θέρμης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να οργανωθεί από κοινού μία μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η εκδήλωση θα γίνει στο Φράγμα της Θέρμης και θα περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, μεταξύ των οποίων και συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη.

Παράλληλα, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Θέρμης συμφωνήθηκε να διοργανωθεί από κοινού εκδήλωση ιστορικής μνήμης στα Βασιλικά, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου μνημείου το οποίο κατασκευάζεται εκεί, στη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και των θυμάτων της Μάχης και του Ολοκαυτώματος των Βασιλικών. 

Μάλιστα ο σχεδιασμός του δήμου είναι, η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με διαφορετικό περιεχόμενο και σκοπό να αναδεικνύει όλες τις πτυχές της συμβολής της περιοχής των Βασιλικών στον απελευθερωτικό αγώνα.