Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μπάζα στα Λουτρά Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μπάζα στα Λουτρά ΘέρμηςΕισαγγελική παρέμβαση αναφορικά με παράνομες ρίψεις μπάζων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης που ανήκουν κατά κυριότητα στον κεντρικό Δήμο, προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Αφορμή για την μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσε δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό.Στην αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας, επισημαίνει ότι “κατά καιρούς, ως υπόχρεοι φορείς για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, διαπιστώνουμε την από αγνώστους απόρριψη αδρανών οικοδομικών και και άλλων υλικών στην συγκεκριμένη έκταση, χωρίς την έγκριση και άδειά μας”.

 Τονίζει δε ότι τελείται “ρύπανση του περιβάλλοντος με ανθυγιεινές καταστάσεις που δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και στη δημόσια υγεία”.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διενεργήσει η αστυνομία επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την καταγγελία , ασυνείδητος οδηγός ξεφόρτωσε μπάζα την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και επανέλαβε το ίδιο γεγονός και την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. 

Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμη:

Πώς προστατεύει ο Δ.Θεσσαλονίκης την περιουσία του στα Λουτρά Θέρμης; – Εικόνες ντροπής
Δεν υπάρχουν σχόλια