Καθολικά κλειστά σήμερα όλα τα καφέ – μπαρ, εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καθολικά κλειστά σήμερα όλα τα καφέ – μπαρ, εστιατόρια στη ΘεσσαλονίκηΜεγάλη έως και 100% προδιαγράφεται η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση

Καθολική θα είναι – σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes - η συμμετοχή στο «λουκέτο» διαμαρτυρίας που βάζουν σήμερα τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα για μείωση του τζίρου των καταστημάτων εστίασης, λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Θεσσαλονίκη πολλά είναι τα καταστήματα που ήδη έχουν ενημερώσει το κοινό τους μέσω Facebook πως θα παραμείνουν κλειστά, σε μία κίνηση που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κλειστά θα παραμείνουν και καταστήματα καφέ – γνωστών αλυσίδων – τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα για την ενότητα του κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που προσυπογράφει και η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης:

«Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα.

Επίδοση Υπομνήματος στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

και την ίδια μέρα επίδοση ψηφίσματος

στον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12.00.

Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας.

Αιτήματα του Κλάδου

• Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.

• Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.

• Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.

• Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

• Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Διαρθρωτικά μέτρα

1. Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.

2. Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.

3. Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής ανακοινώσεις στήριξης:

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου ΣΤΗΡΙΖΕΙ τα δίκαια αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε αλλα και την συμμετοχή της Ένωσης Εστιατόρων , Ψητοπωλών και καφέ - Μπαρ Νόμου Θεσσαλονίκης στην Πανελλαδική Διαμαρτυρία της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021. Ολα τα καταστήματα Εστίασης της Σίνδου και της ΒΙΠΕΘ στις 16 Νοεμβρίου θα είναι κλειστά τα Αρτοζαχαροπλαστεία για συμπαράσταση δεν θα σερβίρουν καφέ!

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. αλλά και την συμμετοχή της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ - Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης στην Πανελλαδική Διαμαρτυρία της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021.

Σημειώνεται πως και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες της εστίασης και στον αγώνα που αποφάσισαν να δώσουν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, με την πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Oμοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Η Διοίκηση του Σωματείου προτείνει στους αρτοποιούς μέλη του, να σταθούν αλληλέγγυοι στον κλάδο των εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων και ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης, για την Τρίτη 16/11/2021, ημέρα των κινητοποιήσεων, να μην σερβίρουν καφέ στο κοινό -όσοι από τους συναδέλφους έχουν κάνει επέκταση της αδείας τους και διαθέτουν σταντ και τραπεζοκαθίσματα-.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση ας συμπαρασταθούμε στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, που προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν στα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ισχύουν από το περασμένο Σάββατο στον κλάδο τους και κάποια από τα αιτήματα τους αφορούν και τον κλάδο μας.

typosthes