Ξεκινά η επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινά η επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών



Η αρχή γίνεται σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία - Η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ιδιώτες γιατρούς έληξε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.
Αρχίζει επισήμως η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας.

Όπως ορίζει το ΦΕΚ δίνεται εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

Η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά στη μάχη που δίνει το ΕΣΥ να μείνει όρθιο υπό το βάρος της πανδημίας έληξε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει να λάβει από τους Ιατρικούς Συλλόγους τις λίστες με τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια με τα νοσοκομεία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα να εκπέμπουν δραματική έκκληση για βοήθεια, καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη για περίπου 100 παθολόγους και πνευμονολόγους. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μικρή.