Τζανάκης: Να αναβληθούν οι σχολικές εκδρομές – Κορύφωση κρουσμάτων στα τέλη Νοεμβρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τζανάκης: Να αναβληθούν οι σχολικές εκδρομές – Κορύφωση κρουσμάτων στα τέλη Νοεμβρίου

 
Προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από τα 9 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10-11 χιλ κρούσματα
Σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την κορύφωση του αλλά για σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, όσο για τους θανάτους, διευκρίνισε ότι λόγω του εμβολίου δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό όπως πέρσι.

Την τρομακτική πρόβλεψη για πάνω από 9.000 κρούσματα κορωνοϊού που ενδεχομένως να φτάσουν ως και τις 11.000 σε μία ημέρα στα τέλη Νοεμβρίου έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως διευκρίνισε ωστόσο ο ρυθμός αύξησής τους θα μειωθεί τον επόμενο μήνα, ενώ λόγω του εμβολίου οι θάνατοι δεν θα φτάσουν στα τριψήφια επίπεδα του τρίτου κύματος. Παράλληλα τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν θα ξεπεράσει τους 600 και χτύπησε καμπανάκι για τις σχολικές εκδρομές.


Να αναβληθούν οι σχολικές εκδρομές

Παράλληλα, ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για την διεξαγωγή πολυήμερων μαθητικών εκδρομών, προτείνοντας μάλιστα και την αναβολή τους: Μαθαίνω ότι πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομές 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστρέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν. Οι γονείς να δουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την κοινωνία, είπε ο καθηγητής.


Να σκεφτούμε την υποχρεωτικότητα

Ο καθηγητής είπε επίσης πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, παραβλέποντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και παίρνοντας παράδειγμα από χώρες του εξωτερικού: «Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με συναίνεση και χωρίς πολιτικά κόστη μεταξύ των κομμάτων. Να δούμε και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε υποχρεωτικότητα στους άνω των 65 ετών για την 3η δόση παρά τις αντιδράσεις»

Από τα ημερήσια κρούσματα το 35-40% αυτών αποδίδεται σε ανεμβολίαστους άνω των 50-60 ετών που συνήθως δίνουν τις περισσότερες διασωληνώσεις και θανάτους

Δεν υπάρχουν σχόλια