Σεμινάρια σε πολίτες από το δήμο Θέρμης για χρήση απινιδωτή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σεμινάρια σε πολίτες από το δήμο Θέρμης για χρήση απινιδωτή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση




Ο δήμος Θέρμης δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, διοργανώνουν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια, με στόχο να εκπαιδευτούν πολίτες σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.


Η αρχή του κύκλου των σεμιναρίων έγινε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας. Ανάμεσα στους πολίτες που εκπαιδεύτηκαν ήταν και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μπορούν να τηλεφωνούν στον αντιδήμαρχο κ. Κουγιουμτζίδη, στο τηλέφωνο 6972312198.


Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.



«Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ για την πολύτιμη συνεισφορά του σε αυτήν την πρωτοβουλία του δήμου που σκοπό έχει την ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, και τη δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής. Καλούμε τους πολίτες του δήμου μας να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν στα σεμινάρια», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κ. Κουγιουμτζίδης.