Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων - Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων - Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τουςΤα σενάρια για κλείσιμο των σχολείων απορρίπτει κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση». 
Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (12/11) η Νίκη Κεραμέως σημείωσε «έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων. Όσο υψηλότερη η εμβολιαστική κάλυψη των γονέων, τόσο χαμηλότερα τα κρούσματα στο σχολείο».


«Αυτή τη στιγμή σε πάνω από 80.000 τμήματα στη χώρα έχουμε κλειστά οκτώ τμήματα, αν είχαμε μαζική διασπορά θα είχαμε χιλιάδες τμήματα κλειστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν και έχουμε πάρα πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα κάθε μέρα τεστ και rapid και σελφ τεστ και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία το Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους


«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ευχάριστη άνοδος των εμβολιασμών και τη βλέπουμε και στα παιδιά του Λυκείου (15-17) που είναι εμβολιασμένα στο 42% -με μια δόση- και στο 26% στο γυμνάσιο (12 -14). Σαφώς θέλουμε περισσότερους εμβολιασμούς, απευθύνω έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την προστασία των ίδιων των παιδιών».


«Σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό στην εκπαίδευση, το 80% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέρχονται από self testτ. Όλος ο μαθητικός πληθυσμός κάνει τεστ, είναι η μόνη πληθυσμιακή ομάδα που κάνει γενικώς τεστ πλην των εμβολιασμένων, ανέφερε η υπουργός.


Πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι καθηγητές και οι εμβολιασμένοι φοιτητές


«Πάνω από το 83% των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει εμβολιαστεί, πάνω από το 93% των καθηγητών στα ΑΕΙ και πάνω από 81% οι φοιτητές, δύο δόσεις, ενώ και στο υπουργείο Παιδείας σχεδόν το 90% του διοικητικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι» συμπλήρωσε.


«Μεμονωμένα τα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι»


«Είναι μεμονωμένα τα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και ανεξαρτήτως κορονοϊού πάντα υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που για τον χ –ψ λόγο δεν ήθελαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο» είπε η Νίκη Κεραμέως.
Στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το γυμνάσιο… Σε τέτοιες περιπτώσεις (που τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο) υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, ο διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία επιλαμβάνεται η εισαγγελία όπως έγινε στις Σέρρες με κοινωνική έρευνα, με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού. Το ΥΠΑΙΘ κάνει μια πρώτη απόπειρα με το γονέα για οποιοδήποτε λόγο όχι μόνο λόγω κορωνοϊού
 διευκρίνισε η αρμόδια υπουργός.


Τι είπε για τον αρνητή πατέρα που δεν επιτρέπει στο παιδί του να πάει σχολείο εδώ και δύο χρόνια
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τον μαθητή δημοτικού σχολείου στη Ρόδο που έχει να εμφανιστεί δύο χρόνια στο σχολείο λόγω του αρνητή πατέρα του, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία.


Δεν υπάρχουν σχόλια