Πώς να ξεφλουδίσεις εύκολα τους ξηρούς καρπούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να ξεφλουδίσεις εύκολα τους ξηρούς καρπούςΗ αποφλοίωση των ξηρών καρπών μπορεί να γίνει παιχνιδάκι με δυο απλούς και έξυπνους τρόπους…
Ζεμάτισμα
Η αποφλοίωση σε αρκετά είδη ξηρών καρπών γίνεται με την τεχνική του ζεματίσματος που επιτρέπει την εύκολη και εξ ολοκλήρου αφαίρεση της φλούδας. 
Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα τους βάζετε σε ένα μπολ και τους καλύπτετε με βραστό νερό, όπου θα παραμείνουν για 10 λεπτά περίπου. Μετά τους στραγγίζετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν, αλλά όχι εντελώς, ίσα ίσα για να μπορείτε να τους πιάσετε και να μην καείτε. Ο φλοιός βγαίνει πολύ πιο εύκολα όταν οι καρποί είναι ακόμα ζεστοί αφού τους ζεματίσετε.

Καβούρντισμα
Μια επίσης αποτελεσματική μέθοδος αποφλοίωσης, που δίνει στους καρπούς και ένα ελαφρά καπνιστό άρωμα, είναι το καβούρντισμα. Βάζετε τους καρπούς σε λαδόκολλα που έχετε απλώσει πάνω σε μια λαμαρίνα, τη βάζετε στο φούρνο και τους ψήνετε στους 175ºC για 10-12 λεπτά. 
Μετά τους βγάζετε από το φούρνο και τους απλώνετε σε μια καθαρή πετσέτα. Κλείνετε την πετσέτα και «τρίβετε» τους καρπούς μεταξύ τους, μέχρι να αφαιρεθεί ο φλοιός. Το καβούρντισμα μπορεί να γίνει και σε τηγάνι-χωρίς λάδι- αφήνοντας τους καρπούς να καβουρντιστούν ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές για 3-5 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια