Νευρική ανορεξία στους άνδρες: Η ασθένεια για την οποία δε μιλάει κανείς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νευρική ανορεξία στους άνδρες: Η ασθένεια για την οποία δε μιλάει κανείς



Η ανορεξία θεωρείται ότι αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά πολλές έρευνες καταλήγουν ότι πλήττει και τους άνδρες. Η διατροφική διαταραχή μπορεί να χτυπήσει την πόρτα και των δύο φύλων και δεν είναι καθόλου σπάνιο να συμβεί.
 
Μπορεί στη ζωή ενός άνδρα να προκύψει στην εφηβεία με συμπτώματα και ιδιαιτερότητες, κάνοντάς τον πολλές φορές να θέλει να κρύψει αυτό που του συμβαίνει.

Ο φόβος, η ντροπή και η άρνηση είναι οι πρώτες αντιδράσεις που δεν αφήνουν πολλούς άνδρες να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Οι ανορεξικοί άνδρες νομίζουν ότι δεν μπορούν να είναι ανορεξικοί οπότε προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί την πραγματικότητά τους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 11% που υποφέρουν από διατροφική διαταραχή είναι άνδρες ενώ το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών διαπίστωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια αύξηση ​66% των ανδρών που πάνε σε νοσοκομεία επειδή αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.

Μερικές από τις κυριότερες επιπτώσεις είναι οι καρδιακές αρρυθμίες, η μείωση της πυκνότητας των οστών, η ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες και η φθορά των δοντιών. Η συνειδητοποίηση για αυτό που συμβαίνει, έρχεται αργά αλλά είναι πολύ σημαντική σε αυτό το στάδιο γιατί κρίνει όλη την πορεία της διατροφικής διαταραχής στον οργανισμό ενός άνδρα.

Η διαρκής ενασχόληση με το σωματικό βάρος, η εμμονή με τη φυσική δραστηριότητα, η έμφαση στην αύξηση της μυϊκής μάζας, το συχνό ζύγισμα, το μούδιασμα των άκρων, η έντονη κόπωση, η απώλεια διάθεσης, η κοινωνική απομόνωση και η επικίνδυνη απώλεια βάρους είναι συνήθως όσα ακολουθούν μετά την πρώτη διάγνωση.

Η ψυχική υγεία είναι το επόμενο κεφάλαιο που πλήττει έναν άνδρα, ο οποίος μόλις έχει έρθει αντιμέτωπος με την ανορεξία. Η αποδοχή είναι το κλειδί για να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα όλη αυτή η αλλαγή που καλείται να διαχειριστεί επάνω στο σώμα και την ψυχολογία του και φυσικά μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες είναι να αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια από έναν ειδικό.