Καταγγελία αναγνώστη για την καθαριότητα στην περιοχή "Τούμπα" Θέρμης - Μάζεψε ο ίδιος τα σκουπίδια - Τι απαντά ο Δήμος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καταγγελία αναγνώστη για την καθαριότητα στην περιοχή "Τούμπα" Θέρμης - Μάζεψε ο ίδιος τα σκουπίδια - Τι απαντά ο Δήμος


Παραθέτουμε τη καταγγελία που μας έστειλε αναγνώστης μας σχετικά με τη καθαριότητα στη περιοχή "Τούμπα" Θέρμης, σχετικές φωτογραφίες, καθώς και την απάντηση του Δήμου για το θέμα.

Καλημέρα σας,
Ονομάζομαι Θ.Χ. και είμαι δημότης θέρμης. Γεννημένος το 1999 και φοιτητής του τμήματος πληροφορικής στο παμακ. Είναι η 5η φορά που μαζεύω τα σκουπίδια από την περιοχή Δασάκι (γνωστή και ως τούμπα). 

Η κατάσταση στο πάρκο ήταν δραματική εως και επικίνδυνη αφού υπάρχουν κάγκελα με προεξοχες, μεγαλες τρυπες στην διαδρομή του μονοπατιού. Είναι κρίμα να βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση αφού μαζεύονται και αρκετός οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους και παίζουν. 

Ο χώρος διαθέτει μόνο έναν κάδο απορριμμάτων και αλλους 2 για ανακύκλωση οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι στο κέντρο του πάρκου. Σας στέλνω τις φωτογραφίες σε περίπτωση που θέλετε να τις δημοσιεύσετε μήπως και το ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος και στείλει ένα κλιμάκιο να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες ανάπλασης του χώρου (περισυλλογή βαρέων αντικειμένων, καθάρισμα των πινακίδων για τα αρχαία, τοποθέτηση κάδων κοντά στα μέρη που υπάρχουν παγκάκια κτλ). 

Η καθαριότητα και η ασφάλεια είναι υποχρέωση όλων μας.









Από τη THERMISnews.gr επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου προκειμένου να μας γνωρίσει εαν και γιατί  υφίσταται το πρόβλημα. Οπως ενημερωθήκαμε, "το θέμα δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό, επειδή τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων είχαν τροποποιηθεί (μειωθεί) για τους χειμερινούς μήνες, όμως η καλοκαιρία ώθησε μη αναμενόμενο αριθμό ατόμων νεαρής -κυρίως- ηλικίας στο σημείο με παραμονή  μάλιστα πολλές ώρες, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση απορριμάτων. Δε τίθεται προς το παρόν θέμα προσθήκης νέων κάδων καθώς έχει ήδη δοθεί εντολή για συχνότερη διέλευση οχημάτων του Δήμου από το σημείο αυτό".