Ο εύκολος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το φυσικό φως στο χώρο σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο εύκολος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το φυσικό φως στο χώρο σας




Το χρώμα στις κουρτίνες που κάνει τη διαφορά
Ενώ ορισμένα σπίτια έχουν φυσικό φως που ρέει από κάθε γωνιά, άλλα έχουν λιγότερο από αυτό που θα επιθυμούσατε. Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεγιστοποιήσετε το φυσικό φως στο χώρο σας –από τη χρήση καθρεφτών, μέχρι να βάψετε τα ταβάνια σας σε ελαφρύτερους τόνους από τους τοίχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την σταρ του HGTV, Μπρίγκαν Τζέιν, η ποσότητα του φυσικού φωτός στο χώρο ας αφορά και τις κουρτίνες που επιλέγετε.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram, η ειδικός του HGTV -η οποία είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε εκπομπές όπως «Extreme Makeover: Home Edition» και «The House My Wedding Bought»- δημοσίευσε μια φωτογραφία μιας ασπρόμαυρης τραπεζαρίας με χάλκινες πινελιές. Ενώ το ίδιο το δωμάτιο είναι υπέροχο, το φυσικό φως που μπαίνει από τα παράθυρα κάνει το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό, κάτι που η Τζέιν αποδίδει στις άσπρες κουρτίνες που κρέμονται στον τοίχο.

«Όταν και όπου είναι δυνατόν, αξιοποιώ το υπάρχον φυσικό φως»,
έγραψε η Τζέιν στη λεζάντα. «Μία από τις αγαπημένες μου επιλογές για τα παράθυρα περιλαμβάνει όμορφες λευκές κουρτίνες κρεμασμένες ψηλά και πλατιά.» Η Τζέιν αναφέρει ότι η χρήση αυτού του είδους κουρτίνας επιτρέπει να φωτιστούν και μερικές φορές ακόμη και να λάμψουν και άλλες λεπτομέρειες σε ένα δωμάτιο -στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μαρμάρινο δάπεδο.

Πριν κρεμάσετε τις κουρτίνες σας, η Τζέιν προσθέτει ότι πρέπει να έχετε υπόψη σας το μέταλλο που χρησιμοποιείτε για το κουρτινόξυλο. Δεδομένου ότι οι λευκές κουρτίνες θα μεγιστοποιήσουν τον ήλιο, είναι σημαντικό οι ράβδοι να έχουν «επικαλύψεις που θα αντέχουν στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου».

Έτσι, ο πολύ εύκολος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το φυσικό σας φως στο χώρο σας, είναι απλώς να προτιμήσετε τις λευκές κουρτίνες, ακόμη κι αν τις θεωρείτε παρωχημένες και ξεπερασμένες.

 Newsbeast