Οι “Κοινωνικές Δομές δήμου Θέρμης” στη “μάχη” πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο μαστού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι “Κοινωνικές Δομές δήμου Θέρμης” στη “μάχη” πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο μαστού


Οι “Κοινωνικές Δομές δήμου Θέρμης” διένυσαν τον Οκτώβριο-μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού συμμετέχοντας δυναμικά για ακόμη έναν χρόνο και στηρίζοντας τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού μέσω του 9ου Sail for Pink.
Η εκστρατεία για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης έδωσε την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να αναπτυχθεί η συλλογική ενότητα απέναντι σε έναν μοναδικό σκοπό και να ενδυναμωθεί το μήνυμα πως «Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ».

Ως συμμετέχουσα ομάδα οι Κοινωνικές Δομές του δήμου έλαβαν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στην παγκόσμια αλυσίδα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, ενώ παράλληλα συνέβαλαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γυναικών.


Στελέχη του δήμου Θέρμης, μέλη Συλλόγων της περιοχής, επαγγελματίες, αλλά και απλοί πολίτες και απλές πολίτισσες ενώθηκαν για έναν κοινό στόχο, την εθελοντική προσφορά για το κοινό καλό. Τη διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και την ενημέρωση κάθε γυναίκας σε όλη την Ελλάδα. 

Συγκεντρώνοντας φέτος περισσότερες από 110 συμμετοχές, η ομάδα του δήμου Θέρμης, μπήκε σε έναν ευγενή ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση του βραβείου μεγαλύτερης ομάδας κατά την τελετή λήξης της εκστρατείας.

Εκτός των στελεχών των Κοινωνικών Δομών του δήμου Θέρμης, την ομάδα στήριξαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θέρμης Στέλιος Αποστόλου, στο σύνολό τους τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης και Συντονιστής της Δημιουργίας και Αρχικής Λειτουργίας του ΚΕ.Π. Υγείας του Δ. Θέρμης Κωνσταντίνος Τιτέλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος των Κοινωνικών δομών Φανή Χατζηδημητρίου, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Αθηνά Παπαδάκη. τα στελέχη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Ραιδεστού, η υπεύθυνη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Πνοή Ζωής” Αλεξάνδρα Κοσμίδου, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Τριλόφου, μέλη του Συλλόγου Μανδριτσιωτών και Θρακιωτών Θέρμης, μέλη του Σωματείου Παναγία Σουμελά Θέρμης, καθώς και απλές πολίτισσες και απλοί πολίτες άλλων Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης.


Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη για την παραχώρηση εξοπλισμού εναέριας φωτογράφισης, αλλά και της ιδιωτικής επιχείρησης “P.Ρaraschakis Photography” Θέρμης για τη φωτογραφική κάλυψη της δράσης.