Πραγματοποιηθηκαν τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ με θέμα τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πραγματοποιηθηκαν τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ με θέμα τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών


//Ανακοίνωση

Η Κοινότητα Βασιλικών Δήμου Θέρμης συνεχίζει να αναδεικνύει και να προάγει την τοπική ιστορία" Βασιλικά 200χρονια" εκτός Κοινοτικών και Περιφερειακων συνόρων.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Χαλκιδικής, τον Παγχαλκιδικο Σύλλογο, το Πολεμικό Μουσείο και την επιστημονική επιτροπή Βασιλικά 200χρονια πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα ταινίας ντοκιμαντέρ με θέμα τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών, τη μεταφορά γυναικοπαιδων και αμάχων, τη πυρπόληση της ΙΜ Αγίας Αναστασίας, τον Θάνατο του Καπετάν Χαψα.


Το θέμα της ταινίας αφορά αποκλειστικά τη Μάχη των Βασιλικών κι όχι της υπόλοιπης Χαλκιδικής ώστε να δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα στο Ιστορικό γεγονός.







Σενάριο στρατηγός εα κΚυριμης και σκηνοθεσία κ Κοροδημος. 

Τα γυρίσματα έγιναν στο ύψωμα εξωκλησιού Αγίας Παρασκευής Κοινότητας Βασιλικών, Πύργος Πισιωνας Κοινότητας Βασιλικών, σημείο πραγματικής Μάχης των Βασιλικών, κοιλάδα Ανθεμουντα, Μόνη Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτριας. 

Εκ μέρους της Κοινότητας Βασιλικών ευχαριστούμε όσους συντελεσαν στα γυρίσματα και ιδιαίτερα τον κ Αργύρη Σισμανη από το σύλλογο φίλων Ίππων Γαλατιστας που συμμετείχαν στα γυρίσματα με τα όμορφα άλογα τους.