Apple: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητό της το 2025 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Apple: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητό της το 2025


Η Apple στοχεύει να λανσάρει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το 2025 και να εστιάσει εκ νέου το πρότζεκτ στις πλήρεις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώσεις του ζητήματος.

Το ιδανικό αυτοκίνητο της Apple δεν θα έχει τιμόνι και πεντάλ, με εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους γύρω από την οδήγηση χωρίς χέρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει αυξηθεί καθώς χώρες και πελάτες στρέφονται περισσότερο στην αγορά τους, ενισχύοντας την αξία αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Tesla και η Rivian πολύ πάνω από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

"Είναι θέμα του πότε και όχι του αν", είπε ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες η Apple να λανσάρει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο έως το 2025 κυμαίνονται από 60% έως 65%.

Το δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι που εργάζονται στο πρότζεκτ είναι δύσπιστοι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι το Reuters είχε γράψει τον Δεκέμβριο ότι η Apple στόχευε το 2024 να λανσάρει ένα επιβατικό όχημα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δική της πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών.

Η μετοχή της Apple σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 2,63%.