Ταξιάρχης: Το πρώτο δέντρο “ανάβει” την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ταξιάρχης: Το πρώτο δέντρο “ανάβει” την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού




Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, πολιούχων του ορεινού χωριού, θα ανάψει το πρώτο Χριστουγεννιάτικο έλατο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η γιορτή της Κυριακής, όπως κάθε χρόνο, βάζει τον Ταξιάρχη στην τελική ευθεία για την έναρξη κοπής και διάθεσης των δέντρων που αποτελούν παραγωγή των κατοίκων και σημαντική καλλιέργεια για όλο το χωριό.

Από τις 27 Νοεμβρίου και μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η διάθεση των ελάτων στα σημεία που ορίζονται κάθε χρόνο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται οι ελατοπαραγωγοί. Αναμφισβήτητα, κάποια από τα έλατα του Ταξιάρχη θα κοσμήσουν και φέτος κεντρικές πλατείες και δημόσια κτίρια, αφού διακρίνονται για την πυκνότητα, το ύψος και την ομορφιά τους.

Στην πλατεία του χωριού θα τοποθετηθεί από το απόγευμα της Τρίτης κιόλας το δέντρο που θα κοπεί, ώστε να είναι έτοιμο να ανάψει την Κυριακή μετά το πέρας του εσπερινού. Είναι ένα έλατο 8 μέτρων όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ταξιάρχη Ιωάννης Ξάκης, που κάλεσε όλο τον κόσμο να γιορτάσει τη μέρα μαζί με τους κατοίκους του χωριού, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως επεσήμανε.