4η Γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι. Κοινότητα και Εκπολιτιστικός Σύλλογος κρατούν τη φλόγα των εκδηλώσεων άσβεστη! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4η Γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι. Κοινότητα και Εκπολιτιστικός Σύλλογος κρατούν τη φλόγα των εκδηλώσεων άσβεστη!




4η Γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι 
5 Δεκεμβρίου 2021 ! 

O Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης και η κοινότητα Λιβαδίου θέλοντας να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα των εκδηλώσεών μας, έχει τη χαρά να ανακοινώσει την διοργάνωση γιορτής μανιταριού την Κυριακή 5/12/21.

Προσπαθήσαμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή προτού εκπνεύσει το έτος να κλείσουμε την χρονιά με μία ακόμη εκδήλωση.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

10:00. Ομιλία με θέμα: Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Δημήτρης Βολοβότσης. Υπαίθριος χώρος Κοινοτικού Καφενείου Λειβαδίου.

11:00. Εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λειβαδίου προς αναγνώριση, αναζήτηση και συλλογή μανιταριών και τρούφας. (2 group: μικρής και μεγάλης διαδρομής).

13:00. Έκθεση και αναγνώριση μανιταριών. Πλατεία του Λειβαδίου «Τα Πλατάνια».

14:00. Προσφορά μανιταροεδεσμάτων (σούπας και ριζότο μανιταριού) από την εταιρεία "μανιταροπροϊόντα Γρεβενών" και τον κ. Φώτη Παρασκευαίδη.

15:00. Ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό. Ξεναγός: Δημήτρης Γουδήρας.

Το φυσικό περιβάλλον του Λιβαδίου είναι πλούσιο σε φυσικά προϊόντα χρήσιμα για τη διατροφή των ανθρώπων. Εκτός από τα κάστανα, το φλαμούρι, τη ρίγανη, το τσάι κ.ά., τα οποία είναι αυτοφυή προϊόντα και εκτείνονται σε μεγάλες εκτάσεις, υπάρχουν και πολλές ποικιλίες βρώσιμων μανιταριών μέχρι και τρούφες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών και η Κοινότητα Λιβαδίου έχουν καθιερώσει ως θεσμό πλέον τη Γιορτή του Μανιταριού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο την εποχή του Φθινοπώρου στο Λιβάδι.

Η γιορτή διοργανώνεται από την Κοινότητα Λιβαδίου και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Πολιτική Προστασία Θέρμης.

Η προσέλευση των επισκεπτών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ραγδαία.

Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στις ώρες 10:00-15:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και όμορφες δράσεις.


Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τον ιστορικό οικισμό του Λιβαδίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα είδη των μανιταριών που ευδοκιμούν στις δασώδεις εκτάσεις, να διακρίνουν τα βρώσιμα από τα μη βρώσιμα μανιτάρια, να γευτούν ποικίλα εδέσματα που περιέχουν μανιτάρια και να χαρούν τις σπάνιες ομορφιές της φύσης.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!….

*Θα τηρηθούν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα
.
Η συμμετοχή όλων θα είναι δωρεάν.



1:10 / 1:12