Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021 στο 2ο ΓΕΛ Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021 στο 2ο ΓΕΛ Θέρμης



//Ανακοίνωση 
 
Οι μαθητές των γαλλικών της Α’ και της Β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ με την καθηγήτριά τους κα Κοκκίνη Αναστασία συμμετείχαν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2021 με διάφορες δραστηριότητες, σεβόμενοι τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.
Κάθε τμήμα ξεχωριστά συζήτησε για τη σημασία της εκμάθησης των γλωσσών, για τη σπουδαιότητα της προώθησης της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης, καθώς και για τις διαφορετικές χρήσεις της γλώσσας στον τομέα της επικοινωνίας, της εργασίας, του πολιτισμού.

 Οι μαθητές παρακολούθησαν σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν τη σημασία της γλώσσας στο χώρο της αγοράς και του εμπορίου, στον τουρισμό, στην ψυχαγωγία, στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και γενικότερα στην επικοινωνία.

Άκουσαν διάβασαν αλλά και τραγούδησαν το «Σ’ αγαπώ» σε 21 διαφορετικές γλώσσες, έμαθαν πώς χαιρετάνε σε 50 διαφορετικές χώρες, παρακολούθησαν (στα γαλλικά) προγράμματα σχολείων που παρουσιάζουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα διαφορετικών λαών.

Μίλησαν επίσης για τη γλώσσα των υπολογιστών, των μαθηματικών, τη γλώσσα της μουσικής και την αργκό, αναφέρθηκαν σε γλωσσικούς κώδικες επικοινωνίας (π.χ. σήματα μορς, τη νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille), τη γλώσσα του σώματος αλλά και τη γλώσσα των ζώων και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο. 

Στο πλαίσιο της διαθεματικότητας, συνδυάζοντας το μάθημα της Ξένης Γλώσσας με το μάθημα της Ιστορίας, ζήτησαν τη συμβολή της καθηγήτριάς τους κας Καραφλού Ελένης (ΠΕ78) και μελέτησαν με τη βοήθειά της τα σύμβολα και τα (ιδεο)γράμματα των Αιγυπτίων, αλλά και τα αντίστοιχα της Γραμμικής Β’ και έγραψαν το «Καλημέρα» και το «Σ’ αγαπώ» χρησιμοποιώντας τα γράμματα αυτών των γλωσσών.

Τέλος, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους πάνω στις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες μέσα από παιχνίδια και συνεργαζόμενοι σε ομάδες, αποτύπωσαν όσα έμαθαν σε ένα poster και σε ένα βιντεάκι, το οποίο οι μαθήτριες της Α΄ τάξης Μπογιαννίδου Μαρία και Τριανταφύλλου Στεφανία έντυσαν με τη γλώσσα της Μουσικής, παίζοντας στο πιάνο και στην κιθάρα τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.