Τρίτη δόση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους 18 ετών και άνω - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρίτη δόση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους 18 ετών και άνω


Ποιες είναι οι παρενέργειες
Από σήμερα, Παρασκευή 5/11, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους όσοι ενδιαφέρονται για να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και είναι πολίτες άνω των 18 ετών.


Προϋπόθεση για τη χορήγηση τρίτης δόσης είναι να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson είτε με το εμβόλιο της Pfizer.
Τις επόμενες ημέρες η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna. 

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.
Ποιες είναι οι παρενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη δεύτερη δόση.
newsbreak
Δεν υπάρχουν σχόλια