Τα Windows 11 κυκλοφορούν επίσημα στις 5 Οκτωβρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα Windows 11 κυκλοφορούν επίσημα στις 5 ΟκτωβρίουΤα windows από την αρχή της κυκλοφορίας τους συνέχεια εξελίσσονται και προσπαθούν να κάνουν την ζώη μας πίο εύκολη και πιο άνετη. 

Με μια γρήγορη ιστορική αναδρομή στο παρέλθον μπορεί κάνεις να παρατηρήσει πως κάθε γενιά υπολογιστών και λογισμικών αναπτύσσεται με υπερβολίκα γρήγορους ρυθμούς έχωντας σαν απότελεσμα να αυξάνονται ολό και πιο πολύ οι απαιτήσεις τόσο των χρηστών όσο και των δημιουργών τους.

Καινούριες εφαρμογες τόσο για το gaming όσο και για την ομίλια, κάθως και καινούρια γραφικά έρχονται στο φως κάνοντας έτσι μια πιο ζωντάνη και πιο γεμάτη ζωή από χρώματα και γραφικά. Καινούρια gadgets κάνουν πιο φιλικό και πιο ασφαλή το περιβάλλον του υπολόγιστη. Με αυτά τα δεδομένα η Microsoft λανσάρει σε λίγες ημέρες (5 Οκτωβρίου 2021) την νέα πιο ανανεωμένη γενιά των Windows. Αναφερόμαστε για την 11η γενιά της. 

Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης.Γνωρίζοντας καλύτερα τα windows 11
Η συγκεκριμένη έκδοση συζητιέται από τον περασμενό Ιούνιο και ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά υπόσχεται πολλές και σημαντικές αλλαγές τόσο στο κομμάτι της εμφάνισης όσο και στο κομμάτι της ομιλίας και του gaming. Ας τα πάρουμε όλα όμως από την αρχή.

Παρακάτω εμφανίζεται ένας πίνακας με τις συσκευές που θα φέρουν το νέο λειτουργικό σύστημα των windows από την πρώτη κιόλας ημέρα.

 • Acer Swift 5 Acer Swift X
 • Azus Zenbook Flip 13 OLED Azus Zenbook 14
 • Alienware X15 Alienware X17
 • Dell XPS 13 HP Specture x360 14
 • HP Envy x360 15 Lenovo Yoga 7
 • Lenovo Yoga Slim 7i Pro Samsung Galaxy Book Pro
 • Samsung GAlaxy Book Pro 360 Surface Pro 7 ή Surface Laptop 4
Η παραπάνω λίστα βασίζεται σε υβριδικά Laptop και Tablet, τα οποία είναι παλίας γενίας, αλλά μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα βγούν σίγουρα καινούριες ανακοινώσεις για τα Windows 11 όσο αφορά την αναβαθμισή τους. Σαν πρώτα χαρακτηριστηκά τα windows 11 θα έχουν:
 • Αλλαγή του πλήκτρου της έναρξης (Start) από την αριστέρη πλευρά μεταφέρετε στο κέντρο,
 • Αλλαγή της εμφάνισης της βασικής μπάρας εφαρμογών,
 • Αυτόματη εγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft Teams, μιας εφαρμόγης που μας επιτρέπει να μιλάμε και να γράφουμε, όπως και με το Skype. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να το κάνουμε να μην εμφανίζεται στην μπάρα και να γίνει και η απεγκαταστασή της από τον υπολόγιστη αν το επιθυμούμε,
 • Παρουσιάζει τα Snap Layouts και Snap Groups.

Πολλές αλλαγές όμως θα υπάρξουν και στο επίπεδο του gaming. Η συγκεκριμένη έκδοση των windows λανσάρει το DirectX 12 Ultimate για τα γραφικά ένος παιχνιδιού, το Directstorage για τον ταχύτερο χρόνο φορτησής του και τέλος το Auto HDR για την ζωνντάνια των χρωμάτων.

Μια πολυσύχνναστη ερώτηση που κάνουν πολλοί είναι τι θα γίνει με την προηγούμενη έκδοση των Windows. Αναφερόμαστε για τα Windows 10. Όποιος ακόμα δεν θέλει να τα αποχωρηστεί ή θέλει να κάνει σταδιακή την μετάβαση στην νέα εκδοση, θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει μέχρι και το τέλος του 2025.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε εδώ και μια άποψη ένος ατόμου που ήδη χρησιμοποιεί την Beta έκδοση των συγκεριμμένων Windows. Χαρακτηριστικά λεέι ότι: << Τα Windows 11 είναι συμβατά σχεδόν με τα πάντα. Προσφέρουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση. Μοιάζουν λίγο με το λογισμικό της Apple, τα macOS.

Τέλος, προσφέρουν παραπάνω μελλοντικά features.>> Επισήμανε όμως και κάποια αρνιτικά που έχει η συγκεκριμένη δοκιμαστική έκδοση, όπως είναι: << Κολλάνε λίγο με αποτέλεσμα να αργεί και να καταντάει λίγο σπαστικό. Μερικά από τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρουν δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Κλείνοντας, υπάρχει ελλιπής υποστήριξη παλιότερων εξαρτημάτων, με αποτέλεσμα πολλοί που χρησιμοποιούν παλιό σύστημα να μην μπορούν επίσημα να τα υποστηρίξουν.

Εν κατακλείδι η συγκεκριμένη έκδοση αν και δοκιμαστική υπόσχεται πολλά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το επίσημο trailer της παρουσίασης των Windows. Αναμένουμε να κυκλοφορήσουν και επίσημα!
athinorama.gr, cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια