Micro αυτοκίνητα: Δεν καίνε σταγόνα και τα οδηγείς από 16 χρονών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Micro αυτοκίνητα: Δεν καίνε σταγόνα και τα οδηγείς από 16 χρονών



Μπορεί τα Micro αυτοκίνητα, στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και στην Κίνα να έχουν αρκετή επιτυχία, αλλά στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά άγνωστα ακόμα. Αποτελούν μια φθηνή λύση, μπορούν να τα οδηγήσουν ακόμα και 16χρονα παιδιά, με δίπλωμα μοτοσικλέτας, ενώ δεν έχουν τέλη και υψηλό κόστος χρήσης. Είναι λοιπόν τα micro αυτοκίνητα το μέλλον για φθηνές μετακινήσεις στην πόλη;

Τα Micro αυτοκίνητα είναι πολύ διαδομένα για μικρές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που ψάχνει κάποιος για αυτοκίνητο πόλης, τα αγοράζεις σε φθηνή τιμή και το κόστος χρήσης τους, είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Τα micro αυτοκίνητα τα οδηγείς από 16 χρονών με δίπλωμα μοτοποδήλατου

Στην Γαλλία τα micro αυτοκίνητα, τα αγοράζουν οι έφηβοι σαν «ζεστό ψωμάκι». Κι αυτό γιατί ουσιαστικά αυτή την «μικρογραφία αυτοκινήτου» μπορούν να την χρησιμοποιήσουν σαν 1ο αυτοκίνητο τους, οι νέοι από 16 χρονών και πάνω. Δεν χρειάζεται να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου, αφού για την οδήγηση τους χρειαζόμαστε μόνο δίπλωμα μοτοποδήλατου. Πολλοί γονείς λοιπόν, θεωρούν πως τα micro είναι η πιο ασφαλής επιλογή για το παιδί τους, αφού τα πιο πολλά από αυτά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 80 χλμ./ώρα.

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας τα micro αυτοκίνητα
Το πολύ εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των micro cars, είναι η άδεια κυκλοφορίας του. Αν σου πέσει στα χέρια μια, θα διαβάσεις πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μοτοποδήλατο. Αυτό σημαίνει πως δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογίες. Έτσι λοιπόν ένα από τα βασικά έξοδα σου κάθε χρόνο, το γλυτώνεις με την απόκτηση ενός ηλεκτρικού micro αυτοκινήτου.

Τα Micro φορτίζουν σε 20 λεπτά το 70% της μπαταρίας
Η αυτονομία των micro αυτοκινήτων δεν είναι μεγάλη και είναι λογικό. Δεν είναι εφοδιασμένα με μεγάλες μπαταρίες, κι αυτό περιορίζει τις αυτονομίες τους. Τα πιο εξελιγμένα μοντέλα μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας, που για τις καθημερινές διαδρομές μέσα σε πόλη, είναι υπερ-αρκετά. Η μικρή μπαταρία τους, φορτίζει και σχετικά γρήγορα, αφού για μια πλήρη φόρτιση θα χρειαστούν κατά μέσο όρο 3-4 ώρες, και για το 70% της μπαταρίας, είναι αρκετά 20 λεπτά.

Καίει 1 ευρώ στα 100 χλμ. το Ελληνικό micro αυτοκίνητο
Τα ηλεκτρικά micro αυτοκίνητα είναι πολύ ελαφριά. Τα πιο πολλά δεν ξεπερνάνε τα 450 κιλά σε βάρος, κι αυτό μεταφράζετε ως «επιπλέον» χρήμα στην τσέπη σου. Πως; Μα την μηδενική σχεδόν κατανάλωση του. Η Ελληνική εταιρία που παράγει ήδη micro αυτοκίνητα στην χώρα μας, ανακοινώνει μόλις 1 ευρώ κόστος χρήσης για 100 χιλιόμετρα κίνησης μέσα στην πόλη. Έτσι λοιπόν το micro αυτοκίνητο, έχει μηδέν ρύπους, μηδέν τέλη και φορολογίες, αλλά και σχεδόν μηδενικό κόστος χρήσης.

Μπορούν να τα οδηγούν 16χρονοι με δίπλωμα μοτοποδήλατου.
Δεν έχουν φόρους και τέλη κυκλοφορίας!
Θα κάνεις 100 χιλιόμετρα με μόλις 1 ευρώ.
Πόσο ασφαλές είναι όμως ένα micro αυτοκίνητο;

 autoagora.gr