Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι αλεξιπτωτιστές στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι αλεξιπτωτιστές στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



O ένας εκ των αλεξιπτωτιστών παρέδωσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ελληνική σημαία - Στις εκδηλώσεις πήρε μέρος και το ιστορικό Spitfire που πέταξε μαζί με F-16.
Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους με τον έναν εξ αυτών να παραδίδει στην κ. Σακελλαροπούλου την ελληνική σημαία.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε συγκινημένη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές ήταν οι Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Πίστας και Αρχιλοχίας Γεώργιος Κουτσογιάννης. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου από το οποίο πραγματοποιήθηκε η πτώση απαρτιζόταν από τον Ανθυπασπιστή της Αεροπορίας Στρατού, Αθανάσιο Ζιώγα, τον Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, Αλέξανδρο Ζήσιο και τον Ανθυπολοχαγό του Μηχανικού Χριστόδουλο Σταύρο.




Επίσης, στις εκδηλώσεις πήρε μέρος και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που πέταξε μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.