Ποδόσφαιρο: Καρδιοχτύπησε η Εθνική: Μεγάλη νίκη μέσα στη Γεωργία για το Μουντιάλ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποδόσφαιρο: Καρδιοχτύπησε η Εθνική: Μεγάλη νίκη μέσα στη Γεωργία για το Μουντιάλ


Μεγάλη νίκη με 2-0 στην έδρα της Γεωργίας πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα στον δρόμο για το Μουντιάλ του Κατάρ. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όμως, μπλόκαρε στο δεύτερο και χρειάστηκε μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα στο 90′ και το πρώτο γκολ του Πέλκα με την γαλανόλευκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να φτάσει στην πολύ σημαντική επιτυχία.

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών η Εθνική μας ομάδα πήρε τα ηνία του ματς. Στο 7′ Κβαρατσκέλια είχε προλάβει να στείλει την μπάλα στο δοκάρι, σε φάση, όμως, που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Παυλίδης στο 10′ έβαλε την κόντρα στον Λόρια, αλλά ο γκολκίπερ της Γεωργίας, τελικά, κατάφερε να μαζέψει και στο 11′ ο Μασούρας έβγαλε σέντρα ξυραφιά παράλληλα με την εστία, που πέρασε από τέσσερα σώματα Γεωργιανών, χωρίς να εμφανιστεί κάποιο πόδι διεθνή μας για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ακυρώθηκε γκολ του Παυλίδη

Στο 12′ η Εθνική μας σκόραρε, μετά από μονόκαματο σουτ του Μπακασέτα, ριμπάουντ και γύρισμα του Ανδρούτσου στον Παυλίδη, αλλά μετά από εξέταση του VAR αποδείχθηκε ότι η μπάλα πιο πριν είχε περάσει εκτός γηπέδου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πάρει μπρος και στο 15′ ο Μπακασέτας σέντραρε, ο Παυλίδης πήρε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία.

Διαμαρτυρίες για τέρμα του Τζαβέλλα

Ο Τζαβέλλας στο 24′ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λόρια, ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Γεωργίας φάνηκε από το ριπλέι ότι μπήκε με την μπάλα μέσα από την γραμμή. Ο διαιτητής, πάντως, δεν… συγκινήθηκε και διέταξε να συνεχιστεί ο αγώνας! Ακολούθησε στο επόμενο λεπτό κεραυνός του Κακαμπάτζε που βρήκε σε ετοιμότητα τον Βλαχοδήμο και στο 26′ κεφαλιά του Παυλίδη δεν βρήκε στόχο.

Στο 29′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και κόντρα στο κεφάλι του Κοτσολάβα, η μπάλα λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα, ενώ στο 40′ ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του και ανάγκασε τον Λόρια σε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του. Η Εθνική μας ομάδα είχε καλή εικόνα, απείλησε, αλλά, τελικά, δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Πέλκας πέρασε στη θέση του Παυλίδη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με στόχο να δώσει ακόμη περισσότερη ενέργεια στην επιθετική γραμμή, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Εθνική μας ήταν πιο υποτονική. Εκτός από ένα σουτ του Μπακασέτα στο 48′ που μπλόκαρε ο Λόρια, είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 70′ δεν σημειώθηκε άλλη τελική ενέργεια προς κάποια από τις δύο εστίες.

Η Εθνική μας έμοιαζε εγκλωβισμένη και στο 76′ ο Φαν Σιπ σήκωσε από τον πάγκο τον Χρήστο Τζόλη για να παίξει ένα από τα τελευταία επιθετικά του χαρτιά στην προσπάθεια να φτάσει η γαλανόλευκη στη νίκη. Ένα σουτ του Κβαρατσκέλια στο 72′ και μία κεφαλιά του στο 79′ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα την ελληνική άμυνα και στο 80′ μία αδύναμη κεφαλιά του Πέλκα ήταν εύκολη λεία για τον Λόρια.

Στο 84′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με τις γροθιές εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι και στο 88′ ο Τζόλης άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή, σούταρε, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Ο Μπακασέτας την λύτρωση, ο Πέλκας το κερασάκι

Και ενώ η Εθνική μας ομάδα είχε μπλοκάρει ο διαιτητής πήγε πίσω μία φάση που ο Γκλορμπελίτζε είχε βρει την μπάλα με το χέρι, την εξέτασε στο VAR και υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Λόρια και έβαλε την γαλανόλευκη σε θέση οδηγού. Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος. Ο Πέλκας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με ψηλοκρεμαστό πλασέ, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και κλείδωσε την πολύ σημαντική επιτυχία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ισπανία 13

2. Σουηδία 12

3. Ελλάδα 9

4. Κόσοβο 4

5. Γεωργία 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90+ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90+ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60′ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60′ Οκριασβίλι)


Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85′ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μασούρας (78′ Τζόλης), Μπακασέτας, Παυλίδης (46′ Πέλκας)