Λιβάδι: Ενημέρωση κατοίκων για την απογραφή των κτισμάτων της Κοινότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λιβάδι: Ενημέρωση κατοίκων για την απογραφή των κτισμάτων της Κοινότητας



                         Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΟΎ

Άρχισε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται η απογραφή των κτισμάτων του Λειβαδίου από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.  
Η εντεταλμένη προσωρινή υπάλληλος της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Εύη Κουτσιλά θα καταγράφει καθημερινά τα κτίσματα του Λειβαδίου κατά τομείς, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Είναι χρέος κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας ή άλλου κτίσματος να βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο Λειβάδι και να διευκολύνει την αρμόδια υπάλληλο στην καταγραφή των ακινήτων του. 

Το πρόγραμμα της απογραφής γνωρίζει η απογραφέας κ. Εύη Κουτσιλά και μπορεί καθένας να επικοινωνεί με την ίδια, προκειμένου να ρυθμίσει την ημέρα και ώρα που θα γίνει η απογραφή των ακινήτων του. Μπορεί καθένας να συμβάλει στη διεξαγωγή της απογραφής, ώστε τα στοιχεία που θα προκύψουν να είναι έγκυρα και αντικειμενικά – πραγματικά.

 Όσοι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να είναι στο Λειβάδι, για να υποδεχθούν στα σπίτια τους και να παράσχουν τις σχετικές πληροφορίες στην κ. Κουτσιλά, καλό είναι να ζητήσουν τη βοήθεια των γειτόνων τους. Το ζήτημα της απογραφής είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωση, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και γενικότερα για το μέλλον του Λειβαδίου, γιατί με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής αυτής θα κρίνονται στην επόμενη δεκαετία όλες οι αποφάσεις, οι οικονομικές επιχορηγήσεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ελληνικής Πολιτείας και του Δήμου για το Λειβάδι.


Η απογραφή του πληθυσμού προβλέπεται να γίνει στον μήνα Νοέμβριο, οπότε για αυτή αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις. Μπορούν, όμως, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να εργαστούν ως απογραφείς του πληθυσμού να υποβάλλουν από σήμερα σχετική αίτηση στη Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος μέσω του Διαδικτύου. Είναι πολύ θετικό για τον τόπο μας οι απογραφείς του πληθυσμού να είναι Λειβαδιώτες, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα του Λειβαδίου.

Στην προηγούμενη δημόσια συζήτηση – ενημέρωση που, έγινε με επιτυχία στο Λειβάδι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, ενημερώσαμε τους παρόντες κατοίκους και φίλους για την πολύ σημαντική αυτή διαδικασία για τον τόπο μας. 

Είναι χρέος όλων των μόνιμων και εποχικών κατοίκων του Λειβαδίου που κατέχουν ιδιόκτητα ή και ενοικιαζόμενα ακίνητα να απογραφτούν στο Λειβάδι, ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε το κατώτατο όριο των 300 κατοίκων, το οποίο απαιτείται προκειμένου η Κοινότητά μας να ενταχθεί στην κατηγορία των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων και στις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μπορέσει να εκλέξει πολυπληθές Κοινοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο πρόεδρο Κοινότητας.

Η απογραφή των κτισμάτων και του πληθυσμού δεν αφορά και δεν επηρεάζει τα εκλογικά δικαιώματα ούτε την οικογενειακή μερίδα καθενός. Είναι μια εντελώς ανεξάρτητη διαδικασία καταγραφής, από την οποία εξαρτάται, όμως, το δυναμικό του πληθυσμού κάθε Κοινότητας και η κατάταξη καθεμιάς στη μία από τις 2 κατηγορίες που προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί της Πολιτείας, σε Κοινότητα κάτω ή σε Κοινότητα άνω των 300 κατοίκων.

Επισήμανση: Όποιοι θα επιθυμούσαν περισσότερες πληροφορίες ή να επικοινωνήσουν με την απογραφέα κ. Κουτσιλά, καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με τον πρόεδρο της Κοινότητας στους αριθμούς: 6977824393 ή 2396061336



ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΟΥ
Ο πρόεδρος της Κοινότητας\
Λειβάδι, 28 Σεπτεμβρίου 2021