Σε ετοιμότητα δηλώνει η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης ενόψει της επιδείνωσης του καιρού - Η ανακοίνωση του Δήμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε ετοιμότητα δηλώνει η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης ενόψει της επιδείνωσης του καιρού - Η ανακοίνωση του Δήμου


//Ανακοίνωση:
 
Σε εφαρμογή έχει τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, στο δήμο Θέρμης καθώς και των συνοδών τους φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας που προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε όλη την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 43315/6-10-2021 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης ενημερώνει του πολίτες ότι αναμένεται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή μας, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 8-10-2021 και οι οποίες αναμένονται να διαρκέσουν ως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Κύρια χαρακτηριστικά της αλλαγής του σκηνικού είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, καθώς και οι θυελλώδεις νοτιάδες την Πέμπτη στα δυτικά, η ένταση των οποίων θα φτάσει πρόσκαιρα ακόμη και τα 9 μποφόρ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες ολόκληρη τη Κεντρική Μακεδονία.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ήδη η αρμόδια Αντιδημαρχία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από πιθανή εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων ή τυχόν άλλων προβλημάτων στο δήμο μας.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για όλους τους πολίτες:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια