Πώς τα πολυτελή ταξίδια άλλαξαν με την πανδημία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς τα πολυτελή ταξίδια άλλαξαν με την πανδημία



Σε έναν κόσμο που σιγά σιγά αρχίζει και βλέπει το τέλος της πανδημίας, υπάρχει η έντονη επιθυμία να επιστρέψουμε σε αυτό που είχαμε μείνει πριν το Φεβρουάριο του 2020, όταν η Covid-19 έκανε την εμφάνισή της, παραμένοντας, ωστόσο, επιφυλακτικοί και υπεύθυνοι στην προσέγγισή μας στα ταξίδια.

Τα ταξιδιωτικά σχέδια καταστράφηκαν καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία και το μέλλον της τέθηκαν σε αναμονή, ωστόσο, πολλές νέες τάσεις αρχίζουν να εμφανίζονται αισιόδοξα. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, αφορούν ακόμη και τον κλάδο των πολυτελών ταξιδιών, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα.



Αυξημένη η ζήτηση για εξειδίκευση

Σύμφωνα με τις πολυτελείς ταξιδιωτικές εταιρείες Abercrombie & Kent, Carrier και Untold Story Travel, ένας αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών δείχνει ενδιαφέρον για εξειδικευμένα ταξίδια, εστιάζοντας περισσότερο στις ξεχωριστές ανάγκες και την επιθυμία για έναν σαφή σκοπό ταξιδιού, αναφέρει το nationalgeographic.co.uk.

Σύμφωνα με το Skyscanner και το Responsible Travel, οι ίδιοι οι ταξιδιώτες ψάχνουν να πετάξουν λιγότερο -ως μια πιο βιώσιμη επιλογή- αλλά να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον εκάστοτε προορισμό. Βλέπουν υψηλότερη ζήτηση για ταξίδια με αργούς ρυθμούς, όπου οι ταξιδιώτες επισκέπτονται μόνο ένα μέρος, αφιερώνοντας χρόνο για να εξοικειωθούν με τον προορισμό και τα περίχωρα, καθώς και τον πολιτισμό του, αντί να κάνουν μια φευγαλέα επίσκεψη, προκειμένου να επισκεφθούν όσο περισσότερα μέρη μπορούν.




Οι απομακρυσμένες τοποθεσίες και τα ιδιωτικά θέρετρα και νησιά στο επίκεντρο

Οι επιλογές για διαλείμματα σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες όπως η Γαλλική Πολυνησία και οι Μαλδίβες αυξάνονται επίσης, επιτρέποντας κοινωνική απόσταση και καθαρό αέρα χωρίς να αφαιρείται η αίσθηση της περιπέτειας. Οι κρατήσεις ιδιωτικών τζετ έχουν αυξηθεί και περισσότερα ιδιωτικά νησιωτικά θέρετρα προσφέρουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να κάνουν ένα βήμα παραπέρα νοικιάζοντας ολόκληρο το νησί, με τους ανθρώπους να επιλέγουν να ταξιδεύουν αποκλειστικά στις κοινωνικές τους «φούσκες», ταξίδια, δηλαδή, που πραγματοποιούν με τους άμεσα στενούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CV Villas και το Boo Ibiza, αναφέρει το nationalgeographic.co.uk, περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν βίλες αντί για ξενοδοχεία για αυξημένη ιδιωτικότητα, απομόνωση και ελευθερία, με μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτικών πρακτόρων και θέρετρων να φροντίζουν για τις ανάγκες των ταξιδιωτών.




Ταξίδια χαλάρωσης και ευεξίας κερδίζουν έδαφος

Κατά τη διάρκεια του 2020 και μέχρι τώρα το 2021, ο ταξιδιωτικός κόσμος επικεντρώθηκε εκ νέου στην υγεία του σώματος, του νου και της ψυχής. Τα ταξίδια που επικεντρώνονται στην αυτοεξυπηρέτηση, τη χαλάρωση και την ευεξία αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση, χωρίς αμφιβολία ως μέρος μιας προσπάθειας να μειωθεί ο αντίκτυπος του lockdown διατηρώντας παράλληλα την εστίαση στην υγεία και την ευημερία. 

Η φυσική κατάσταση και η απομάκρυνση από τις ψηφιακές συσκευές είναι, επίσης, βασικές προτεραιότητες για πολλούς ταξιδιώτες. Πολλές αποδράσεις καλύπτουν τώρα την ανάγκη να συνεχίσουμε τις θετικές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η πρακτική του διαλογισμού, την οποία πολλοί πολίτες ανά τον κόσμο ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της καραντίνας.




Αποδράσεις με επίκεντρο τη μάθηση και τις δραστηριότητες

Διατίθενται, επίσης, περισσότερες επιλογές για τους ταξιδιώτες που θέλουν να αναπτύξουν επιπλέον δεξιότητες ή χόμπι που έμαθαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς και να επιλέξουν νέες. Οι αποδράσεις που επικεντρώνονται στη μάθηση ή τις δραστηριότητες επεκτείνονται στον πολυτελή κόσμο των ταξιδιών, από αποστολές στα Υψίπεδα της Σκωτίας έως μαθήματα βιολογικής μαγειρικής στο Μπαλί, καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν να μάθουν περισσότερα μέσα από εμπειρίες.

Είτε, λοιπόν, πρόκειται για πολυτελή ταξίδια με τη μορφή διαμονής σε ιδιωτικά κάστρα είτε για ενοικίαση ολόκληρου νησιού στις Μαλδίβες, τα θέματα συνειδητών ταξιδιών, ιδιωτικότητας και ευεξίας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για πολλούς ταξιδιώτες.