Η «δεύτερη Αράχωβα» της Ελλάδας: Ένας ιδανικός προορισμός για εκδρομή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η «δεύτερη Αράχωβα» της Ελλάδας: Ένας ιδανικός προορισμός για εκδρομή


Όταν έρχεται η ώρα να διαλέξεις σε ποιο μέρος της Ελλάδας πρέπει να πας διακοπές ή μια εκδρομή έστω ένα Σαββατοκύριακο, τότε σίγουρα οι επιλογές που σου έρχονται στο μυαλό είναι πολλές. 

Κάποιες από αυτές, βέβαια, αποτελούν σταθερές αξίες και αγαπούμε να επιλέγουμε συχνά. Ένα από αυτά είναι και η Ελάτη Τρικάλων και όχι άδικα. Ένας πετρόχτιστος οικισμός, ένα παραδεισένιο μέρος που χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα. Και αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ εκεί, μάλλον ήρθε η ώρα. Θα μας θυμηθείς. Ένα από τα πιο ξεχωριστά και φημισμένα μέρη της Θεσσαλίας. Συνδυάζεται άνετα και με ταξίδι στα Τρίκαλα που αποτελεί τον must προορισμό για φθινόπωρο και χειμώνα.

Ελάτη: Ο πετρόχτιστος οικισμός που τον αποκαλούν και «δεύτερη Αράχωβα» της Ελλάδας

Η Ελάτη αποτελεί το µεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων. Ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα χωριά το οποίο έχει και μεγάλη τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Φτάνοντας εκεί αρχικά θα δεις ένα καταπράσινο τοπίο και στην πραγματικότητα ένα χωριό πνιγμένο στα έλατα και τα άλλα είδη δέντρων. 

Το σκηνικό συμπληρώνουν τα γραφικά και προσεγμένα ξύλινα και πέτρινα σπιτάκια τα οποία σε παραπέμπουν περισσότερο σε χωριά της Ελβετίας. Και εξάλλου δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει η Ελάτη από αυτά.




Ένα γραφικό χωριό το οποίο είναι τριγυρισµένο από την πυκνή ορεινή βλάστηση και δημιουργεί μια παραμυθένια εικόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελάτη διεκδικεί τον τίτλο της «δεύτερης Αράχωβας» για την κοσµοπολίτικη αλλά και ταυτόχρονα την γραφική ατµόσφαιρά της.

Ταξίδι στα Τρίκαλα όλες τις εποχές του χρόνου




Τα Τρίκαλα είναι μια από τις περιοχές της Ελλάδας που είναι ιδανικές για όλες τις εποχές του χρόνου. Εκτός από τις βόλτες που μπορείς να κάνεις στην ίδια την πόλη των Τρικάλων, σου δίνονται πολλές επιλογές και τριγύρω. 

Και μια από αυτές είναι φυσικά τα Μετέωρα. Στην περιοχή βρίσκεται και ένα ελληνικό πανέμορφο γεφύρι που συνδέεται με τον μύθο του Κουτσοδαίμονα. Αλλά και το ελληνικό μικρό εκκλησάκι με τους πολλούς τρούλους.

Η Ελάτη Τρικάλων είναι απλώς η αφορμή για να ξεκινήσεις ένα ταξίδι στην περιοχή των Τρικάλων και να γεμίσεις με αναμνήσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες. Βάλε την στο πρόγραμμά σου και ετοίμασε τη φωτογραφική σου μηχανή για πολλά στιγμιότυπα.