Δωρεάν μαθήματα μητρικού θηλασμού στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν μαθήματα μητρικού θηλασμού στο δήμο Θέρμης



Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week) από την 1 έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996. 

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού επικεντρώνεται στο πώς ο θηλασμός συμβάλλει στην επιβίωση, την υγεία και την ευημερία όλων, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί ο θηλασμός παγκοσμίως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού, το Κέντρο Κοινότητας δήμου Θέρμης σε συνεργασία με εθελόντρια μαία και εταιρείες βρεφικών ειδών διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα βρεφικού θηλασμού για τον μήνα Νοέμβριο. Οι θεματικές που θα συζητηθούν θα σχετίζονται με: διατροφή θηλάζουσας, τεχνικές θηλασμού, δυσκολίες στον θηλασμό και αντιμετώπιση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα θηλασμού, μητέρες που δεν θηλάζουν.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενες μητέρες ή/και ενδιαφερόμενοι πατέρες να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα, που θα λάβουν μέρος σε χώρο προστατευμένο και κατάλληλο για το σκοπό αυτό. 

Τα μέτρα για την προστασία κατά της covid-19 θα τηρηθούν ανάλογα με τις επιταγές του νόμου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή αναλόγως διαθεσιμότητας της πλειοψηφίας των συμμετεχουσών/συμμετεχόντων και θα απευθύνονται αποκλειστικά σε κατοίκους του δήμου Θέρμης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο mail: e.pistola@thermi.gov.gr (αναφέρετε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας, εγκυμονούσα και μήνα εγκυμοσύνης ή θηλάζουσα και μήνα θηλασμού).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.