ΟΑΕΔ: Πώς γίνεται η ανανέωση δελτίου ανεργίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΟΑΕΔ: Πώς γίνεται η ανανέωση δελτίου ανεργίας



Χρηστικές πληροφορίες από τον ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας των δικαιούχων. Βάσει των τελευταίων αλλαγών, απαιτείται πλέον ανανέωση της κάρτας 20 ημέρες πριν να λήξει.
Έτσι, όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, καθώς διευρύνεται από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.

Σημειώνεται ότι η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος της.


Ερώτηση: Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω το δελτίο ανεργίας;

Απάντηση: Η δυνατότητα ανανέωσης ξεκινάει 20 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης του Δελτίου ανεργίας και διαρκεί μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Μετά την παρέλευση του εν λόγω χρονικού διαστήματος το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να προβούν στην έκδοση νέου δελτίου ανεργίας, εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις εγγραφής στο Μητρώο ανέργων.


ΟΑΕΔ: Πού μπορώ να ανανεώσω το Δελτίο ανεργίας;

Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας γίνεται αποκλειστικά με τους ακόλουθους τρόπους:

Ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet, μέσω:
της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr
των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services)
της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets OAEDapp
μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)


Ερώτηση: Πώς μπορώ να γίνω χρήστης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ;

Απάντηση: Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, πατώντας εδώ μέσω της επιλογής «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ».


Ερώτηση: Πώς γίνεται η ανανέωση μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών;

Απάντηση: Κάντε ΚΛΙΚ – Οδηγίες ανανέωσης


Ερώτηση: Είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία μου στα ΚΕΠ για την ανανέωση του δελτίου μου; Μπορεί να γίνει η ανανέωση του δελτίου μου με την επίδειξη σχετικής εξουσιοδότησης;

Απάντηση: Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω ΚΕΠ καθώς και για την έκδοση όλων των βεβαιώσεων των επιδοτούμενων ή μη ανέργων, απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου.


Ερώτηση: Τι θα πρέπει να προσκομίσω στα ΚΕΠ για την ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας;

Απάντηση: Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πρέπει να έχετε μαζί σας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).