Βασιλικά: Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την άθλια κατάσταση του δρόμου πίσω από το ΕΠΑΛ - Φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την άθλια κατάσταση του δρόμου πίσω από το ΕΠΑΛ - Φωτογραφίες

 

Την έντονη δυσφορία τους -στα όρια της αγανάκτησης- εκφράζουν μέσα από επιστολή τους στη THERMISnews.gr μαθητές για τη κατάσταση του δρόμου που χρησιμοποιούν για να μεταβούν συντομότερα στο ΕΠΑΛ Βασιλικών από τον κεντρικό δρόμο Θέρμης-Πολυγύρου ώστε να μη καθυστερούν από την ολιγόλεπτη στάση του αστικού στα Βασιλικά. Πρόκειται για έναν αγροτικό δρόμο που με τις πρώτες βροχές μετατρέπεται σε... βαλτότοπο.

Οπως λένε οι μαθητές, 
Οταν βρέχει δε μπορούμε να περάσουμε με κανένα μέσο. Ο δρόμος ή θα γλιστράει πάρα πολύ ή θα είναι λίμνη. Πολλοί συμμαθητές μας έχουν πέσει, έχουν βουλιάξει και στην καλύτερη έχουν γεμίσει λάσπες σε όλα τους τα ρούχα μέχρι να πάνε σχολείο. Κάποιοι βάζουν σακούλες στα πόδια για να μη λασπωθούν τα παπούτσια, αλλά γλιστράει πολύ.  
Ο δρόμος που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι παραμελημένος χρησιμοποιείται τόσο από μαθητές που κατοικούν στα Βασιλικά όσο -κυρίως- από μαθητές άλλων Κοινοτήτων. Κι αυτό, γιατί το αστικό (και όχι σχολικό) που τους μεταφέρει για παράδειγμα από τη Ν.Ραιδεστό στο ΕΠΑΛ Βασιλικών είναι αστικό της γραμμής και τηρεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει στάση στη Κοινότητα. Αντιστρόφως, όταν οι μαθητές έχουν κενό τις τελευταίες ώρες (ή απεργίες, συνελεύσεις κτλ) και σχολούν νωρίτερα, επιστρέφουν από αυτόν τον δρόμο αντί να περιμένουν το αστικό για ώρες.

Αν και είναι επιλογή τους να ακολουθούν η όχι το δρομολόγιο του ΟΑΣΘ, το γεγονός ότι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται καθημερινά βρίσκεται σ'αυτή τη κατάσταση είναι όντως θέμα...  
Μας έχουν πει πολλές φορές οτι θα τον φτιάξουν, μάλιστα πέρσι ήταν και ένα από τα ζητούμενα θέματα της κατάληψης που κάναμε, αλλά δεν έχει γίνει κάτι
λένε εκπρόσωποι των μαθητών του ΕΠΑΛ στη THERMISnews.gr.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον δρόμο: