ΚΚΕ: Ανακοίνωση των ΚΟΒ Δ.Θέρμης για τη νέα απόπειρα υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΚΚΕ: Ανακοίνωση των ΚΟΒ Δ.Θέρμης για τη νέα απόπειρα υποβάθμισης του Κέντρου ΥγείαςΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Η ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η πανδημία συνεχίζει την δολοφονική της πορεία την στιγμή που η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμασά το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα της “ατομικής ευθύνης” του λαού. Με το νέο ΕΣΥ προχωρά ακόμα περισσότερο η εμπορευματοποίηση και η περαιτέρω υποβάθμιση του τομέα της υγείας. Ο μη επαρκής αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού προκαλεί αντίστοιχα προβλήματα, χαρακτηριστικότερο των οποίων είναι η υποπαρακολούθηση των ασθενών. Επιπλέον το προσωπικό μετακινείται από τμήμα σε τμήμα για να καλυφθούν κενά αφού δεν γίνονται οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις.

Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, όπου οι χιλιάδες εξυπηρετούμενοι ασθενείς και οι εργαζόμενοι σε αυτό , δέχθηκαν ακόμη ένα πισώπλατο χτύπημα. Δεν έκλεισε ούτε χρόνος που ως αποτέλεσμα των αγώνων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα μετά από την συνεχή υποβάθμιση που αντιμετώπιζε ειδικά την τελευταία 10ετία.

Μερικά από τα αποτελέσματα αυτά ήταν η αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού, η ενίσχυση του με κάποιες από τις ειδικότητες γιατρών που έλειπαν όπως Ω.Ρ.Λ. μικροβιολόγου και διατροφολόγου, η 24ωρη φύλαξη του από ειδικό προσωπικό φύλαξης και η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας. Τις διεκδικήσεις των σωματείων και φορέων για το Κέντρο Υγείας, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ , με την καθημερινή δράση των μελών του, με παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θέρμης, αλλά και με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.Σήμερα, και ενώ αντιμετωπίζουμε ξανά μια επικίνδυνη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην προχωρά στην αντιμετώπιση των αιτιών της διασποράς του ιού, και σε ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που για το Κ.Υ Θέρμης σημαίνει :

· πλήρης ενίσχυση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όπως Καρδιολόγου , Γυναικολόγου , Οφθαλμιάτρου , Ορθοπεδικού Ακτινοδιαγνώστη, Ψυχιάτρου κ.λ.π.

· πρόσληψη όλου το απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικούς λειτουργούς.

· αύξηση του προσωπικού καθαριότητας , φύλαξης , γραμματειακής και τεχνικής υποστήριξης.

· εξασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την τακτική εξυπηρέτηση των ασθενών που μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας με τα Μ.Μ.Μ.

· ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής με πλήρη εξοπλισμό των διαγνωστικών εργαστηρίων, όπως είναι ο ορμονικός αναλυτής (που η έλλειψη του δεν επιτρέπει την διεξαγωγή μίας σειράς αιματολογικών εξετάσεων), καθώς επίσης και ο ψηφιακός μαστογράφος και το μηχάνημα για πανοραμικές ακτινογραφίες.

Αντίθετα, αυτό που επέλεξε η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο ήταν όχι μόνο να μην υλοποιήσει τα παραπάνω , άλλα επιπρόσθετα:

Ø να μην ανανεώσει τις συμβάσεις του προσωπικού φύλαξης και

Ø να μετακινήσει από 25 Οκτωβρίου την μοναδική μικροβιολόγο του Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργεί πλέον χωρίς μικροβιολόγο με ότι συνεπάγεται αυτό για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για το «νέο ΕΣΥ» που προωθεί την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, αξιοποιώντας σε αυτήν την κατεύθυνση τα τραγικά αποτελέσματα που έχει δημιουργήσει η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας με 15.000 χιλιάδες νεκρούς από τον covid 19και παράλληλες απώλειες ως αποτέλεσμα του προσανατολισμού του ΕΣΥ μόνο στην αντιμετώπιση του covid.

Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι -μέσα στις δύσκολες συνθήκες, στις οποίες διαβιεί η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων και που έγιναν ακόμη πιο οξυμένες την τελευταία 10ετία λόγω των αντιλαικών πολιτικών, που εφάρμοσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ- βασικός στόχος τους είναι οι θυσίες και τα δεινά του ελληνικού λαού, να μετατραπούν σε χρυσές ευκαιρίες για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Υγείας.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης γύρω από τα ζητήματα της πανδημίας, οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην περιοχή μας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η μηδαμινή ενημέρωση του λαού για την ανάγκη του εμβολιασμού είναι οι αιτίες που έχουν οδηγήσει, να έχουμε ως χώρα και ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων στο σύνολο του πληθυσμού.

Γι’αυτό επείγει τώρα – και σ’αυτό καλεί το ΚΚΕ- ο λαός της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Για άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τους μαθητές και τους φοιτητές, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της Θέρμης μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του θα αντιδράσει σε αυτήν την νέα υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Σε αυτόν τον αγώνα οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της περιοχής θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια